Ostalo

Nafta 1903 danes v pokalu Slovenije proti ljubljanski Olimpiji, policija napovedala množičnejšo prisotnost

Lendavska Nafta 1903 se bo današnji popoldan ob 18.00 uri v 4. krogu pokalnega prvenstva Slovenije pomerila proti ljubljanski Olimpiji. Tako v štabu Nafte 1903 kakor tudi v štabu Olimpije napovedujejo da popuščanja ne bo, zmagovalca pa seveda čaka napredovanje. Med drugim velja omeniti da je PU Murska Sobota napovedala, da bo danes v Lendavi povečana prisotnost policistov, ki bodo izvajali poostrene aktivnosti s ciljem zagotovitve varnosti udeležencev na prireditvi, ostalih občanov in njihovega premoženja.
Lendavska Nafta 1903 in gosti iz Ljubljane, Olimpija, se bodo današnji pozni popoldan na zelenici športnega parka pomerili v osmini finala pokala Slovenije. Zmagovalca seveda čaka napredovanje v naslednji krog, poraženec pa se bo moral od tekmovanja posloviti. Obe ekipi seveda želita zmago, popuščanja, kot so sporočili, ne bo, izkupiček pa bo seveda znan danes malo pred 20.00 uro. Pari osmine finala pokala Slovenije so sicer bili izžrebani konec novembra lansko leto, znano pa je tudi, da bo finalni obračun potekal v Celju, na Stadionu Z’dežele.

Glavni trener gostov, Albert Riera je pred tekmo za spletno stran nkolimpija.si povedal: “Vse tekme so pomembne, tudi pokal. Potrudili se bomo maksimalno, kljub tesnemu urniku. Fantje so pripravljeni na tekmo z Nafto. Vem, da nimam tridesetih igralcev, ampak le dvajset, zato je potrebna maksimalna osredotočenost. Janković in Karamatić sta trenutno še poškodovana, tako da še ne morem reči, ali bosta pripravljena. Na pokalnih tekmah ni prostora za napake. V ligi je 36 tekem, to je tek na dolge proge. Tu odloča le ena tekma. Zato bomo tekmo z Nafto vzeli blazno resno in se maksimalno pripravili na jutrišnji obračun.”

Policija napovedala večjo prisotnost ter uporabo tehničnih sredstev za fotografiranje, video ter avdio snemanje

“Ker se na javni prireditvi pričakuje tudi večje število navijačev iz Pomurja in iz Ljubljane, bo Policija izvajala poostrene aktivnosti s ciljem zagotovitve varnosti udeležencev na prireditvi, ostalih občanov in njihovega premoženja. Zaradi tega bo v tem času v mestu Lendava in tudi ožji ter širši okolici povečana prisotnost policistov. Zaradi dokumentiranja morebitnih kršitev javnega reda in miru ter drugih odklonskih dejanj, pred in med samo prireditvijo, bo Policija uporabljala tehnična sredstva za fotografiranje, video ter avdio snemanje, tako na stadionu kot tudi v samem mestu.

Vsi obiskovalci prireditve in ostali občani so se dolžni ravnati po navodilih Policije in ostalih organov, ki bodo zagotavljali red na javni prireditvi. Osnovni namen vseh aktivnosti je preprečiti kršitve javnega reda in miru, druga odklonska ravnanja ter zagotoviti varnost ljudi in njihovega premoženja. Obiskovalcem želimo, čim več športnih užitkov, ter glasnega športnega navijanja ob spremljanju nogometne tekme med NK nafta 1903 in NK Olimpija,” so sporočili.