Ostalo

Lions klub Lendava se je vključil v akcijo “Doniraj lase”

Tudi Lions klub Lendava se je vključil v akcijo “Doniraj lase,” ki jo podpira Lions Slovenija in vodi Lions klub Slovenj Gradec ter povabil k akciji tudi širšo javnost. Kmalu po objavi in deljenju letaka se je oglasila Lendavčanka, študentka Noémi Végi, ki je svoje ostrižene lase z veseljem podarila v dobrodelne namene.
“Trideset centimetrov je majhno darilo za male velike junake, ki se borijo proti raku. Imela sem veter in sonce v svojih laseh, spremljali so me na dogodivščinah, dajali so mi samozavest in moč v težkih trenutkih. Upam, da bodo zdaj dajali moč otroku, ki premaguje hudo bolezen. Da bo samozavesten stopil na sonce in veter, na pot zdravju, k dolgemu življenju, polnemu dogodivščin. Darujte tudi vi svojih trideset centimetrov,” so zapisali pobudniki akcije, v katero se je vključil tudi Lions klub Lendava.

Noémi se je ostrigla po končani srednji šoli in svoje ostrižene lase želela že takrat podariti za izdelavo lasulje za bolne otroke, ki zaradi kemoterapije izgubijo svoje lase, vendar ni našla kontakta oz. možnosti, da bi to namero uresničila. Takoj, ko je slišala za našo akcijo, se je odločila, da bo tokrat nekomu res polepšala in olajšala življenje oz. da bo izboljšala kakovost življenja bolnega otroka. To je namreč tudi cilj akcije ‘Darujte lase za lasulje otrok z rakom,’ ki jo preko Inštitut Zlata Pentljica, otroci z rakom vodi gospa Brigita Smrekar, ki se je tudi zaradi osebne izkušnje, povezala z dobrodelno organizacijo The Little Princess Trust iz Velike Britanije, ki izdeluje lasulje,” so zapisali pri Lions klubu Lendava.

V svojem frizerskem salonu Frizerski studio 3ka v Domžalah Brigita zbira podarjene lase, jih uredi in pošlje v Veliko Britanijo. Po meri narejena lasulja pride po pošti v Slovenijo, kjer se naredijo še zadnji popravki. Na Brigito se lahko obrnejo vsi otroci, ki so zaradi terapije izgubili lase in bi želeli imeti brezplačno, kakovostno lasuljo iz pravih las. Do brezplačne lasulje so upravičeni otroci do 18. leta starosti, ki se zdravijo na kliničnem oddelku za otroško hematologijo in onkologijo PEK v Ljubljani.