Ostalo

Nadaljevanje druge državne lige: Nafta 1903 danes na Primorsko

Po tem, ko je Nafta 1903 minulo soboto odigrala zaostalo srečanje 2. državne nogometne lige in srečanje dobila s prepričljivih 0:5, se nogometaši vnovič vračajo na zelenice. Eno srečanje je že bilo odigrano včeraj, to je bilo srečanje Kranjčanov in Beltinčanov, danes pa se na zelenice podajajo še preostale ekipe. Lendavska Nafta 1903 tako danes gostuje pri ajdovskem Primorju.
Z 19. krogom prvenstva se pričenja spomladanski del 2. SNL. Nafta 1903 se je z zmago v Dobu minulo soboto, na zaostalem srečanju, ki bi moralo biti odigrano v jeseni, prebila na tretje mesto 2. SNL, Gabor Boer pa se je na klopi modrih tako predstavil z visoko zmago. V mreži Dobljanov je končalo kar pet žog, z dvema zadetkoma se je izkazal Marcel Stare. Lendavčane po slavju na zaostali tekmi čaka še eno gostovanje. Modro-beli se bodo danes odpravili v Ajdovščino, s katero so se avgusta razšli brez zadetkov in skušali v Lendavo pripeljati nove tri točke, kar bi bila več kot odlična popotnica v nadaljevanje prvenstva.

Lendavčani se tako nahajajo na tretjem mestu prvenstvene tabele in imajo trenutno 32 točk. So sicer precej oddaljeni od drugega mesta, kjer kraljujejo Triglavani, ki imajo za kar 9 točk več. Pred nekaj dnevi so iz Kolodvorske ulice 7 obvestili, da je pogodbo z modro-belimi podaljšal Nermin Haljeta in sicer do 30. junija 2023. Vsaka od ekip bo na današnjem srečanju pogrešala po enega igralca. Domači bodo igrali brez Amela Džuzdanovića, gosti pa brez Erika Buraia Csabe. Oba sta na klopi zaradi bere rumenih kartonov.

Se pa bodo na igrišču z novim trenerjem predstavili tudi Ajdovci. Borivoje Lučić se je po vihravi jeseni, ki je po spodbudnem pričetku sezone prinesla slabše nadaljevanje, poslovil od rdeče-črnih. Mostarčana, ki pa se je že v času igralske kariere ustalil v Sloveniji, je nasledil Igor Božič. Izolanu se je v Ajdovšini pridružil mladi someščan Maj Šolaja, novinci v moštvu pa so še Matic Paljk, Sebastian Lesjak, Kristjan Vodopivec Cvijanović ter mlada Haris Sadiković in Lun Bončina, ki ju je Primorju posodila Olimpija.