Ostalo

Lendava na turističnem sejmu v Budimpešti

V madžarski prestolnici se že tokrat že 44. odvija največji turistični sejem Travel – Utazás, ki poteka v znamenju okrevanja turizma ter izzivov domačega in tujega turističnega sektorja po pandemiji. Na slednjem se predstavlja tudi Lendava.
V okviru pomurske stojnice se pod okriljem Zavoda za turizem in razvoj predstavlja Lendava s kulturo, kulinariko in aktivnim turizmom s poudarkom na ključnih turističnih produktih: stolp in razpršeni hotel Vinarium, kolesarska ponudba in nova atrakcija zipline, obiskovalce pa vabijo tudi na prepoznavne festivalske prireditve v svetovno prestolnico bograča, ki se je pred kratkim z največjim postreženim bogračem vpisala tudi v Guinnessovo knjigo rekordov.

Sodelujoči razstavljalci na letošnjem sejmu Travel, med njimi turistične destinacije, podjetja in ostali deležniki si prizadevajo vzpostaviti poslovne vezi in promovirati destinacije, kakor tudi izmenjati primere dobrih praks in izkušnje, da bi se po pandemiji turizem lahko vrnil v karseda ustaljene tirnice. Na letošnjem sejmu, ki traja od 3. do 6. marca, se kot častna gosta predstavljata mesto Veszprém-Balaton, ki je nosilec naziva evropska prestolnica kulture v letu 2023, in med tujimi deželami Egipt, ki je med domačimi obiskovalci priljubljena počitniška destinacija.