Ostalo

Murskosoboški župan sprejel udeležence olimpijskih iger iz tamkajšnje občine

Murskosoboški župan, dr. Aleksander Jevšek je včeraj sprejel udeležence minulih olimpijskih iger, ki prihajajo iz tamkajšnje občine.

Murskosoboški župan Jevšek je včeraj sprejel športnike in udeležence olimpijskih iger v Riu iz tamkajšnje občine. Povabljeni so bili Adrian Gomboc iz Rakičana, ki je dosegel odlično peto mesto v judu, Boštjan Maček, ki je dosegel 22. mestu v streljanju na glinaste golobe (Maček sicer prihaja iz Bodoncev, vendar je član ŠD Štefan Kovač Trap Murska Sobota) in njegova sestra in trenerka Jasmina Maček ter Stanislav Šernek, svetovno nagrajeni sodnik v rokoborbi, ki je na olimpijskih igrah sodil kar šest finalnih tekem.

Judoist Adrian Gomboc se iz objektivnih razlogov dogodka ni udeležil, je pa tamkajšnji župan spomnil na njegov sprejem na občini izpred treh let, ko je Adrian dosegel tretje mesto na mladinskem svetovnem prvenstvu v judu, in ga je sprejel takratni župan mestne občine. Adrian je takrat izjavil, da so njegov cilj olimpijske igre. Župan Jevšek je tako Adrianu javno izrekel čestitke, da je uresničil svoje sanje, hkrati pa dosegel izjemen rezultat. Vsem udeležencem olimpijskih iger je čestital za trud, ki so ga vložili v to, da so lahko našo državo zastopali na olimpijskih igrah, hkrati pa ponesli na drug konec sveta tudi ime naše občine.