Ostalo

Murska Sobota: Plačilo parkirnine po novem tudi preko aplikacije ali s SMS sporočilom

V Murski Soboti so vse uporabnike javnih plačljivih parkirnih površin v mestu Murska Sobota obvestili, da bo s 1. septembrom omogočeno plačilo parkirnine tudi preko aplikacije ali s SMS sporočilom. Parkirni režimi se ne spreminjajo, bo pa novi način plačila vsekakor dobrodošel za tiste, ki stavijo na elektronsko obliko plačevanja storitev!
“Dodatno se omogoča nov način plačila parkirnine, ki več ne bo odvisno izključno le od plačila parkirnine z uporabo parkomatov. Plačilo parkirnine z aplikacijo bosta omogočala ponudnika Easypark in Parkmewise. S 1. septembrom bo prav tako omogočeno enostavno plačilo parkirnine s SMS sporočilom,” so sporočili iz MO Murska Sobota. Aplikacija Easypark je sicer najbolj razširjena tovrstna aplikacija v Evropi, kar pomeni, da boste aplikacijo lahko uporabljali tudi v drugih mestih, ki omogočajo tovrstni način plačevanja parkiranja.

Mestno redarstvo bo tako imelo nadzor nad vsemi sklenjenimi mobilnimi parkirninami. Parkiranje uporabniki seveda lahko enostavno podaljšate na daljavo preko aplikacije PakMeWise ali SMS sporočila, opomnik o poteku parkiranja pa dobite 15 minut pred iztekom ter tudi ob samem izteku. Trenutno je omenjeni sistem na voljo v občinah Bohinj, Novo mesto ter na Veliki planini. ParkMeWise platforma, ki vključuje že več kot 10.000 parkirnih mest odprtega in zaprtega tipa ter več kot 50 parkirnih con.

“Covid-19 je korenito preoblikoval naše načine obnašanja, potrošnik se je bil primoran čez noč digitalizirat, posledica tega je tudi povečana uporaba orodij za klepet. Inovativna metoda plačevanja parkirnine prek orodij za klepet je v časih, ko smo turisti postali bolj previdni pri vzpostavljanju stikov in še bolj napredni pri uporabi sodobnih tehnologij, ponudila odličen odgovor na potrebe novodobnega turista,” so sporočili iz podjetja 2Mobile. Postopek plačila parkirnine s SMS sporočilom je sledeč: Na številko 031 20 90 20 pošljite OBMOČNO KODO za Mursko Soboto (881) in celotno REGISTRSKO OZNAKO vašega vozila (primer: 881 MS123).