Ostalo

Minuli ponedeljek je v Kuštanovcih pelo orožje; moški grozil, da bo pobijal

Tiskovna predstavnica Policijske uprave Murska Sobota, Suzana Rauš je potrdila, da je minuli ponedeljek pozno popoldne je v vasi Kuštanovci, v občini Puconci, na Goričkem prišlo do neljubega dogodka, v katerem je moški uporabil strelno orožje. Policisti in kriminalisti PU Murska Sobota so namreč obravnavali dogodek, v katerem je 64-letni moški iz omenjene vasi domnevno grozil, da bo uporabil pištolo. Izstrelil naj bi tudi nekaj nabojev.
“Policisti smo bili v ponedeljek nekaj po 16. uri obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru na območju Policijske postaje Murska Sobota, kjer naj bi bilo uporabljeno strelno orožje. Policisti smo na kraju opravili ogled in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je v konkretnem primeru podan sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti. Pri storitvi kaznivega dejanja ni bil nihče telesno poškodovan. Več informacij vam zaradi interesa preiskave ne moremo posredovati,” je pojasnila Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota.

Po naših neuradnih, a zanesljivih podatkih, je po prijavi na OKC bilo v Kuštanovce poslanih več policijskih patrulj, policisti pa so zaradi vseh okoliščin med posredovanjem nosili neprebojne jopiče in čelade. Moškega, ki naj bi med drugim grozil, da bo pobijal, so policisti po intenzivnem iskanju naposled našli in ga prijeli. Med preiskavo naj bi bilo ugotovljeno, da naj bi moški nameraval storiti samomor. Zato je zoper njega prekinjeno policijsko pridržanje, po naših podatkih pa naj bi ga prevzelo medicinsko osebje, ki ga je odpeljalo v ustrezno zdravstveno ustanovo.