Ostalo

Mikrobit senzorika kupila radio Murski val

Še ne dolgo nazaj je nakup radia Murski val s strani CEROP-a oz. s strani pomurskih občin v pokrajini ob Muri dvigoval ogromno prahu. CEROP se je iz celotne zgodbe naposled umaknil, radio Murski val pa je 7.6.2017 pristal v rokah podjetja Mikrobit senzorika.
Iz javno dostopnih podatkov na spletni strani AJPES-a je moč razbrati, da je radio Murski val pred kratkim dobil novega deležnika. 40 odstotkov tega radijskega podjetja je pred kratkim za vsem dobro znanih 540 tisoč evrov od podjetja GMT kupilo podjetje Mikrobit senzorika iz Murske Sobote. 60 odstotkov radia Murski val obvladuje družba 3Lan, prav tako iz Murske Sobote. Direktorica odjetja Radio Murski val d.o.o. je sicer Laura Gider.

Mikrobit senzorika d.o.o. je podjetje v zasebni lasti in deluje 25-let. Družba se ukvarja z razvojem in proizvodnjo elektronskih naprav in sistemov za zajemanje statističnih podatkov o prometu (štetje cestnega prometa). Direktor in lastnik omenjenega podjetja je Janez Hanč ki nakupa ne komentira, interes za nakup pa je omenjeno podjetje javno izrazilo že marca.