Sveže

“Zadnjih 18 mesecev smo živeli in delali za ta cilj”

“Zadnjih 18 mesecev smo živeli in delali za ta cilj” poudarja Franc Pozsgai, zastopnik Nogometnega društva Lendava 1903, katerega ekipa je pred kratkim končala tekmovanje v tretji državni ligi vzhod in dvignila prvenstveno lovoriko.
Še danes je svež spomin najprej na srečanje proti murskosoboški NŠ Muri, čez nekaj tekem pa veselje na domačem stadionu ob osvojitvi prvenstva v tretji državni ligi vzhod. Da je bila torta še slajša so modro-beli dvignili še pokalno lovoriko MNZ Lendava in s tem postali absolutni prvak pomurskega nogometa. “Naša tradicija in miselnost nam nalagata, da vedno tekmujemo s ciljem da smo prvi. Če nam to slučajno ne uspe pa, da smo dosegli največ kar je bilo mogoče. Pričakovali smo ta rezultat, saj smo vanj vložili ves svoj trud, vse svoje znanje in vse zmožnosti,” razlaga Pozsgai.

Po njegovem mnenju so delali složno in s skupnim ciljem. Od zunaj so, kot pravi, bili deležni malo pomoči, “a prav to nas je naredilo še močnejše. Želeli smo dokazati, da zmoremo in znamo, ne glede na to, kaj mislijo naši nasprotniki.” Pozsgai priznava, da je trenutna ekipa bila vsakič pod visokim pritiskom in da je zaradi tega tudi delala napake. “Ekipa je po mojem mnenju sposobna še več, vendar le ob kontinuiranem delu brez nenehnih pritiskov.” Izgubljena srečanja proti Polani, Turnišču in Odrancem so, kot pravi, bila splet nesrečnih okoliščin.

“Zadovoljni smo z delom celotne ekipe. Še posebej me veseli, da so se poleg Vedrana Vinka, najboljšega strelca v naši ekipi med strelce uvrščali skoraj vsi, ki so redno nastopali na tekmah. Vedran je pomemben član naše ekipe, ponavljam pa, da gre za uspeh ekipe, v kateri je vsak posameznik pomemben, ekipa pa zmaguje in osvaja prvenstva.” Pozsgai glede obrambe priznava: “Tukaj smo kadrovsko najmanj številčni,” a hkrati omeni da je obramba delo opravila z odliko in da je modro-bela filozofija napadalni nogomet.

Pozsgai se ob tem dotakne tako trenerja Đuriča kakor tudi njegovega naslednika, Fridla. “Z delom trenerja Fridla smo bili izjemno zadovoljni. V ekipo je vnesel zmagovalno miselnost, popestril treninge in igralce motiviral na najboljši možen način. S trenerjem Đuričem, kateremu se zahvaljujemo za njegov prispevek, smo se razšli v trenutku, ko smo ugotovili, da ekipa ne napreduje več, oz. motivacija ni na nivoju, ki je nujen za dosego tako visokega cilja.” Vodstvo Nafte 1903 seveda ne skriva želje, da Fridl na čelu modro-bele enajsterice tudi ostane.

Drugoligaško tekmovanje

“Glede pogojev v višji ligi ne vidim težav. Infrastrukturne kriterije imamo dobre, klub je dobro organiziran in bo tako deloval tudi v bodoče. Bistven napredek pa si želimo doseči pri mlajših kategorijah in z ustanovitvijo nogometne akademije, bo temu sigurno tako. Žal smo zaradi kadrovske podhranjenosti tej izjemno pomembni temi posvečali premalo pozornosti, je pa to prioritetna naloga za v bodoče.” Stroški tekmovanja bodo tukaj zagotovo višji, se zaveda Pozsgai in izrazi zadovoljstvo ob dejstvu, da bo drugoligaško tekmovanje postreglo s tremi klubi iz območja Pomurja.

Modro bela ekipa se bo prvič srečala 24. junija “in takrat bomo videli, kako razmišljajo igralci in kakšne so naše možnosti.” Nobeden od igralcev ni izkazal interesa po odhodu pravi Pozsgai in doda, da jih je kar nekaj izrazilo željo, da bi se želeli priključiti lendavski zgodbi. “To nas zelo veseli, saj nam potrjuje, da delamo dobro.”

Nogometno društvo Lendava 1903 posluje stabilno, vendar skrajno racionalno. Ima pomoč določenih lokalnih podjetij in podjetnikov, ki so društveni zvesti in lojalnih sponzorji. “Obstajajo pogovori s sponzorjem iz Madžarske, ki želi naš projekt podpreti, ga dvigniti na še višji nivo in graditi partnerske veze z drugimi sredinami. Več bo znano v prihodnjih tednih,” omeni.

Franc Pozsgai, zakoniti zastopnik Nogometnega društva Nafta Lendava 1903