Ostalo

Gornjeradgonski gasilci v Radencih iz drevesa rešili prestrašenega mucka

Mnogi se niti ne zavedamo, kdaj vse nam je dobrodošla pomoč pogumnih in požrtvovalnih fantov in deklet v gasilskih uniformah. Ne le v katastrofalnih požarih in drugih nesrečah, temveč tudi ko se nam pripeti kakšna druga nevšečnost, morebiti se na balkonu pojavi osje ali sršenje gnezdo.
Ob tem gasilci nemudoma priskočijo na pomoč tudi ob situacijah, kot je bila tokrat – muc na drevesu. Tako je Uprava RS za zaščito in reševanje, minuli ponedeljek okoli 18.30 ure poročala, da je v Radencih na drevesu ujet mucek, za čigavo usodo se se prestrašili predvsem lastniki, a tudi drugi ljubitelji živali. Pri tem so posredovali gasilci PGD Gornja Radgona, ki so se v Radence pripeljali z gasilsko avto lestvijo, in so mucka z drevesa uspešno rešili in kot so zapisali, „akcija uspešno zaključena in prestrašeni mucek je spet na trdih tleh“.

Tako smo te dni po Sloveniji, od Vrhnike do Ljutomera, in tudi drugje, lahko ponovno, kot že nič kolikokrat spoznali, kako pomembni so gasilci, ki priskočijo na pomoč tudi ob situacijah, kot je bila tokrat – muc na drevesu.