Sveže

Med poostrenim nadzorom prijeti ilegalci

Policisti in kriminalisti PU Murska Sobota so včeraj na počivališču Dolinsko- sever opravljali nadzor tovornih in kombiniranih vozil. To kar je sledilo v nekaj naslednjih trenutkih, niso pričakovali.

Med postopkom kontrole so opazili, da se je pred kontrolno točko, zaustavilo kombinirano vozilo znamke Renault Espace madžarskih registrskih številk. Iz vozila je s kraja peš pobegnil moški, ki je preskočil obcestno ograjo in začel teči proti naselju Gomilice.

Ob opravljanju kontrole potnikov v kombiniranem vozilu je bilo ugotovljeno, da se v vozilu nahaja sedem državljanov Pakistana, ki nimajo urejenega statusa in so ilegalno prestopili ozemlje Republike Slovenije. Policisti so v nadaljevanju prijeli pobeglega 36-letnega voznika državljana Pakistana. Ugotovili so še, da sta se pred kombiniranim vozilom peljala z osebnim vozilom znamke Opet Astra, madžarskih registrskih številk še dva državljana Pakistana.

Trem državljanom Pakistana, ki imajo urejen status za bivanje na območju schengna je bila odvzeta prostost. Osumljeni so storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države po 308. Člena KZ-1. Sedem državljanov Pakistana pa bo na podlagi Zakona o tujcih do predaje v Republiko
Madžarsko, nastanjenih v Centru za tujce Postojna.