Ostalo

Danes je prvi meteorološki poletni dan

Meteorološko poletje se na naši, torej severni polobli začne 1. junija in traja do konca avgusta. Temperature bodo zaenkrat ostale pomladne, ustalitev vremena pa lahko pričakujemo šele naslednji teden, ko se bodo višale tudi temperature.

Danes bo v vzhodni Sloveniji delno jasno s kakšno krajevno ploho. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami. Pihal bo južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 24 stopinj Celzija. V četrtek in petek se bo nadaljevalo nestalno vreme z občasnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. Nad večjim delom Evrope je območje nizkega zračnega tlaka. Od jugozahoda priteka nad naše kraje nekoliko hladnejši in bolj vlažen zrak.

Dolgoročnejših napovedi za letošnje poletje na Arsu še nimajo, so pa z dolgoročno napovedjo za poletje že pohiteli na portalu Accuweather, kjer so Slovenijo uvrstili na obdobje pogostejših poletnih neviht ter suho in vroče vreme, ki bo zajelo zlasti države na balkanskem polotoku. Hrvaški hidrometeorološki zavod (DHMZ) je predvčerajšnjim izdal dolgoročno napoved za Hrvaško, v kateri je zapisal, da bodo vsi trije poletni meseci nadpovprečno topli.