Sveže

Lendava: V Kolodvorski ulici je nastalo minigolf igrišče

Ob 30. obletnici podjetja Elmod Lendava bomo v Lendavi dobili igrišče za minigolf, ki je sicer že postavljeno v Kolodvorski ulici. Podjetje se je namreč o svojem jubileju odločilo, da v veliki večini financira izgradnjo igrišča, ob manjši finančni podpori Občine Lendava. Igrišče sicer še ni v obratovanju, bo pa zelo kmalu.
Podjetje Elmond d.o.o. iz Lendave je specializirano za izvedbo vseh vrst elektroinštalacij. Ustanovljeno je bilo leta 2003, začetki poslovanja pa segajo v leto 1991, ko se je dejavnost vršila preko s.p.-ja. Podjetje ima trenutno okrog 50 zaposlenih, ob svojem 30. jubileju pa so se ob podjetju lotili izgradnje minigolf igrišča v središču Lendave, natančneje, v Kolodvorski ulici. Igrišče bo namenjeno širši javnosti, za uporabo bo potrebno primakniti nekaj evrov, ob igrišču pa se bo možno celo okrepčati s pijačo ali prigrizkom.

Znesek celotne investicije je okrog 400.000 evrov, v manjšem delu pa je finančna sredstva primaknila tudi Občina Lendava. Gre za znesek 5.000 evrov. Že sicer pa podjetje dolga leta vzdržuje javno razsvetljavo na območju Občine Lendava ter zanjo izvaja druge elektro storitve. V Lendavi in tudi v Pomurju trenutno igrišča za minigolf ni, torej gre za prvo tovrstno pridobitev. Nekoč je sicer takšno igrišče Lendava že imela, slednje je bilo postavljeno v Športno-rekreacijskem centru (ŠRC), a je bilo hitro po nakupu s strani Save izruvano in odpeljano.

Igrišče je sestavljeno iz devetih manjših elementov ter lesene hiške, ki bo služila kot manjši bife, v katerem se bo mogoče okrepčati s pijačo ali prigrizkom. Za nadzor bo skrbela ena oseba, uradno pa bi igrišče naj odprli v sredini prihodnjega meseca. Kot kaže, pa bo igrišče tudi osvetljeno in ga bo tako mogoče uporabljati tudi v večernem terminu, neuradno pa tudi pozimi. Termine uporabe si bo mogoče rezervirati vnaprej.