Ostalo

Lendava odšteva ure do najbolj priljubljenega festivala leta – Danes ne pozabite na koncert pod zvezdami!

Pričenja se Festival Vinarium 2023, ki združuje tradicionalne kulinarične prireditve, začinjene s kulturnimi, glasbenimi in drugimi dogodki, ki popestrijo in zaokrožijo poletno dogajanje. Pridite, okusite in spoznajte Lendavo, odeto v festivalske barve! Festivalsko dogajanje se danes začenja s koncertom pod zvezdami!
Ob stolpu Vinarium, ki je od leta 2015 turistični magnet Pomurja, se je v Lendavi v zadnjih letih uveljavil Festival Vinarium, ki obiskovalce zapelje v pester zaključek poletja. Tudi letos bo dogajanje, ki je sestavljeno iz kulinarično-etnoloških prireditev, katerih nosilca sta največji kulinarični festival v Sloveniji Bogračfest in 44. Lendavska trgatev, odvijalo med 24. avgustom in 2. septembrom.

Koncert pod zvezdami, 24. avgust 2023

  • Za uvod v festivalsko dogajanje bo poskrbel koncert pod zvezdami na prenovljenem grajskem obzidju.

Jazz koncert na predvečer Bogračfesta, 25. avgust 2023

  • Uveljavljena zasedba Jazzperanto preigrava instrumentalno glasbo, ki združuje elemente različnih glasbenih zvrsti.

Bogračfest, 26. avgust 2023

  • Največje tekmovanje v kuhanju bograča v Sloveniji tako za tekmovalce kot za obiskovalce vseh generacij ponuja pestro celodnevno dogajanje v svetovni prestolnici bograča. Zagotovo vas bo prepričal glasbeni program, športno-kulturno dogajanje, pestra kulinarična ponudba in raznolike aktivnosti skozi ves dan ter seveda zabava pozno v noč s skupino Zlata Žila in nepozabnim Mladenom Grdovićem. Pri tem med drugim velja omeniti, da je prireditev zapolnjena – prijavljenih je okrog 100 ekip na 107 tekmovališčih.

Etno večeri, 27.–31. avgust 2023

  • V okviru etno večerov se bodo predstavila romska, slovenska, madžarska, hrvaška in srbska – novosadska društva ter izvajalci, ki ob glasbeno-kulturnem programu ponujajo tudi svojo tradicionalno kulinariko na stojnicah.

Večer lendavskih vin, 1. september 2023

  • Večer predstavitve in okušanja vrhunskih vin v prijetnem ambientu Krone pri Mestni hiši. Lendavski vinarji in vinogradniki vabijo s svojim naborom žlahtne kapljice.

Lendavska trgatev, 2. september 2023

  • Tradicionalna etnološko-kulinarična prireditev poteka v znamenju povorke s prikazom bogate kulturne dediščine, ljudske umetnosti in vsega, kar krasi tukajšnje ljudi. Pester program za otroke, bogata kulinarična ponudba in glasbeni program z Ansamblom Štrk vas vabijo, da preživite odličen dan. Zvečer sledi koncert skupine Parni Valjar – Parni Valjak Real Tribute.

Obletnica stolpa Vinarium Lendava, 2. september 2023

  • Najvišji stolp je sinonim za prelepe razglede, ki segajo v štiri dežele. Letos mineva 8 let od njegove otvoritve, zato ta dan na prizorišče največje turistične atrakcije vabi s posebnimi popusti in ugodnostmi.

Dirka Pomurskega MTB pokala, 2.september 2023

  • Lendava gosti 5. dirko MTB pokala, ki ponuja celodnevno športno dogajanje ob vaškem domu v Lendavskih Goricah.

Bralce obveščamo, da Vinarium tek zaradi napovedanega slabega vremena ODPADE!