Ostalo

Kuzma: Policista pomagala pogasiti požar, Murska Sobota: Policiste ogrožal s strelnim orožjem

Policisti na Goričkem ter v Murski Soboti so minulo sredo ter včeraj imeli kar nekaj dela. Na goričkem sta policistka in policist lastniku pomagala gasiti požar na stanovanjski hiši, v Murski Soboti pa so policisti bili deležni grožnje s strelnim orožjem -lovsko puško.
Policistka in policist pomagala pogasiti požar

Policisti so velikokrat postavljeni pred skupno nalogo v nepredvidljivih in tudi nevarnih okoliščinah, ki jih velikokrat spremlja bitka s časom. In v prav takšni situaciji sta se med opravljanjem dolžnosti znašla policistka in policist na goričkem. Policisti so bili minulo sredo zvečer, bilo je ob 23.11 uri, obveščeni o požaru stanovanjske hiše v občini Kuzma.

V navedenem času sta bila v bližini kraja požara policistka in policist policijske patrulje, ki sta že sama zaznala požar, se odpeljala na kraj in takoj pristopila h gašenju. Skupaj z lastnikom so ogenj pogasili še pred prihodom gasilcev. Ugotovljeno je bilo, da je do požara prišlo zaradi pepela, ki se je vnel in je bil odložen ob hiši. Na objektu je nastalo za okrog 10.000 evrov škode. Tuja krivda je izključena.

Policistoma grozil s strelnim orožjem

Tudi naslednji primer zagotovo spada med nepredvidljive, saj bi se v vsakem trenutku situacija lahko zaključila tragično. Včeraj, malo po polnoči, so bili murskosoboški policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru v Murski Soboti, kjer moški poseduje orožje. Na kraju kršitve je prišlo do ogrožanja policistov s strelnim orožjem. Ob vstopu v objekt je starejši moški uperil lovsko puško proti policistoma.

Ker na poziv ni hotel odložiti orožja, sta se policista umaknila na dvorišče. Po prigovarjanju je moški odložil orožje, katero mu je bilo odvzeto in se je predal policistom. Moški je bil v slabem psihičnem stanju in je bil odpeljan v bolnišnico. Moški poseduje veljavno orožno listino. Zaradi kršitve javnega reda in miru bo kršitelju izdan plačilni nalog, zaradi preprečitve uradnega dejanja bo podana kazenska ovadba, zaradi posesti in nošenja orožja pa bo uveden prekrškovni in kazenski postopek skladno z zakonodajo.