Sveže

Jutri se začenja drugoligaški ples. Nafta 1903 doma proti Krškem. Sprejeto danes popoldan: Srečanje se odigra brez gledalcev

Z jutrišnjim dnem ekipe v drugi državni ligi začenjajo nogometni ples v novi sezoni, sezoni 2020/2021. Kljub temu, da gre za najpomembnejšo postransko stvar na svetu, nogomet, bo prav ta sezona najbrž minila v znamenju ukrepov zaradi širjenja koronavirusa ter z omejitvami. Nogometna zveza Slovenije je današnji popoldan na nujni seji sprejela odločitev, da se vsa srečanja pod okriljem NZS odigrajo brez gledalcev, neposredni prenos srečanja bo na našem spletnem portalu.
Nafta 1903 se v sezono 2020/21 podaja z nazivom pokalnega podprvaka, a hkrati z nazivom pokalnega prvaka MNZ Lendava. Lendavska Nafta 1903 je predčasno zaključeno minulo sezono končala na četrtem mestu prvenstvene razpredelnice. Modro-beli se bodo na lendavsko zelenico prvič podali prihajajočo sredo ob 17:30 uri, srečanje pa si boste lahko ogledali na naši spletni strani v neposrednem prenosu, saj je NZS danes popoldan sporočil, da se bodo vsa srečanja odigrala brez gledalcev. Takšna omejitev bo veljala do nadaljnjega.

Sredin nasprotnik, NK Krško, je lansko sezono zaključil na 6. mestu prvenstvene tabele. “Igra Krškega bo tudi v letošnji sezoni slonela na plečih tujih nogometašev. Stadion Matije Gubca sta poleti zapustila domačina Ester Sokler in Žiga Jurečič, oba pa sta se pridružila sosedom Brežičanom. Iztok Kapušin je ostal tudi brez Žana Florjanca, že pozimi pa je posavsko prestolnico zapustil prvi strelec Lovre Ćirjak. Iz tujcev sestavljena ekipa tako ostaja manjša neznanka, a je to lahko pred zahtevnim gostovanjem v Lendavi pomembno orožje Krčanov,” so sporočili iz Nogometne zveze Slovenije.

Lendavčani so v prestopnem roku sodelovanje zaključili z Leonom Leuštekom, Alenom Plojem, Markom Maleševićem, Leonom Šerugo, Dominikom Molnarjem in Gaborom Véghom. Za Lendavčane bodo v letošnji sezoni zaigrali še: Roland Paku (podaljšanje pogodbe), Jaka Bizjak in Marko Galoši. V Lendavo se je vrnil Stjepan Oštrek, ta je bil na izposoji v madžarskem ZTE-ju. Za Nafto 1903 bo nastopil še mladinski reprezentant Madžarske Kevin Körmendi in 19-letni Hrvat, Dominik Drk, o čemer smo sicer že poročali. Iz Nafte 1903 so med drugim minulo nedeljo sporočili še, da se je ekipi pridružil Tim Židan. Gre za 19-letnega krilnega igralca, ki je zadnja leta igral v mladinski ekipi NK Olimpija iz Ljubljane.