Sveže

Iztoku Utroši na zanimiv način čestitali tudi sosedje

Minuli vikend je bil v znamenju badmintona, saj se je v dvorani Dvojezične srednje šole v Lendavi odvijalo 59. državno prvenstvo, na katerem je, poleg Horvata, Koncutove in Magyarjeve, blestel tudi Iztok Utroša.

Ko se je Iztok Utroša po tekmah državnega prvenstva minuli nedeljski večer z več kot odličnimi rezultati vrnil domov, ga je na vratih stanovanja v Kidričevi ulici presenetil napis sosedov, ki so mu čestitali na zanimiv način. Na velik kos papirja so s flomastrom napisali “Čestitamo”, ter se podpisali s “stanovalci.” Seveda je Iztok to prijetno prigodo kmalu delil s prijatelji na spletnem družbenem omrežju Facebook, kjer se jim je ob tem tudi zahvalil za “prijetno presenečenje,” kot je napisal.

Spomnimo: Po zmagi nad Miho Ivaničem v polfinalu se je Iztok Utroša uvrstil v finale, kjer mu je nasproti stal Mariborčan Luka Petrič. Iztok ga je premagal v dveh nizih, z 21:14 in 23:21. Tukaj zmag seveda še ni bilo dovolj, saj je kasneje v dvojici z Mihom Horvatom prav tako slavil prepričljivo zmago.

In kaj sta po srečanjih za spletno stran BK Mladost povedala? Iztok Utroša: “Zmaga na državnem prvenstvu v Lendavi – je ena najlepših stvari, ki si jih igralec lahko želi. Bila je dodatna motivacija, pa tudi velika nervoza, zato se je poznalo v moji igri. Še vedno pa s tako igro lahko vedno zmagam doma, kar je velik plus. Če igram sproščeno in z vsem svojim znanjem, imam veliko rezerve in lahko naredim dober mednaroden rezultat.”

Miha Horvat: “Zelo sem vesel, da smo državni naslov v moških dvojicah znova pripeljali nazaj v Lendavo. Po lanskem porazu proti istima tekmecema je letos bilo bolje, dobro sva odigrala cel turnir. V zaključku sva bila zbrana in želela sva naši publiki nekaj dati in končalo se je v najin prid.”