Sveže

Tudi lendavska krajevna tabla ovita v žico

V noči iz nedelje na ponedeljek, se pravi v noči na včerajšnji kulturni praznik, so aktivisti kar nekaj slovenskih krajevnih tabel ovili v bodečo žico. Med njimi se je znašla tudi lendavska krajevna tabla, pa tudi Dobrovniška, Križevska, Radenška, Kobiljska, Apaška, pa tabla Moravskih Toplic in tabla Sv. Jurija ob Ščavnici.

Aktivisti so se v noči na ponedeljek podali po Sloveniji in krajevne table “okrasili” z bodečo žico. Politika zapiranja mej ni prava pot,” je prepričana mlada aktivistka, in kot sami trdijo, tukaj ne gre za protest zgolj proti politiki vlade Mira Cerarja, temveč proti celotni evropski politiki. Slednji so prepričani, da se begunsko-migrantska kriza pač ne rešuje s postavljanjem žice oziroma s kakršnimi koli drugimi pregradami.

Akcijo so, kot pravijo sprožili za to, da v ljudeh spodbudijo razmislek. Aktivisti so sicer načrtovali “okrasitev” vseh slovenskih občinskih tabel, a če jim je uspelo, ni znano. Kot poroča RTV Slovenija, ena izmed aktivist pravi, da ne gre za organizirano gibanje, temveč za običajne ljudi, katerih osnovna ideja je nasprotovanje zapiranju mej.

V žico pa niso bile ovite le krajevne table, temveč tudi ljubljanski France Prešeren, na tamkajšnjem Prešernovem trgu. Policisti sicer o tovrstnih dejanjih, tudi kar se tabel tiče, zbirajo obvestila, a ob enem ugotavljajo, da na prometnih znakih škoda ni nastala, še poroča RTV Slovenija.

zica2-800