Ostalo

Iz pokopališča v Petišovcih odtujili 5 leto dni starih cipres

Ciprese veljajo za nesporen simbol nesmrtnosti in večnega življenja, zato so tudi zasajene po pokopališčih – v uteho nam, ki jih obiskujemo. Po perzijski legendi so ciprese drevesa, ki so zrasla v raju, a so žal na pokopališču v Petišovcih postala tarča nepridipravov, ki so jih odtujili kar pet.
Zunanja podoba pokopališč je od kraja do kraja različna, a v našem okolju prevladujejo ciprese, ki pa so na pokopališču v Petišovcih postale plen nepridipravov, od koder so jih odtujili kar pet. Zgrožen predsednik tamkajšnje krajevne skupnosti Geza Gömböš nam je včeraj v telefonskem pogovoru dejal, da so bile ciprese stare okrog leto dni. Takrat jih je na novo zasadilo lendavsko komunalno podjetje Eko-Park, ki za pokopališče tudi skrbi, a so k sreči prejeli zagotovilo, da bodo ukradene ciprese lahko nadomestili.

“O tem, da na pokopališču v Petišovcih manjka pet cipres sem bil obveščen s strani krajanke, ki je obiskala pokopališče. Po moji oceni se je ta kraja izvršila med petkom in nedeljo, sklepam da najverjetneje v poznem večernem oz. nočnem času. Omenjene ciprese so bile ukradene na koncu pokopališča, v predelu, kjer je tudi ulična razsvetljava nekoliko slabša oz. je več ni. Na kraju dogodka je jasno vidno, da so ciprese bile izkopane, vidne pa so tudi sledi gum. Težko rečem, za kakšno vozilo gre, a lahko povem, da sem dobil zagotovilo, da bodo ciprese nadomeščene, saj jih menda imajo na zalogi” je dejal Geza Gömböš.

Lastnik pokopališče je sicer Občina Lendava, Gömböš pa je dejal, da informacij, ali je bila kraja naznanjena policiji ali ne, nima. “Iz pokopališča krasti … ne vem … Če jih že res tako nujno potreboval bi naj povedal in bi mu jih osebno priskrbel pet. Je pa res, da gre za nekoliko kakovostnejše in s tem dražje ciprese in morda je nepridiprav vedel, kaj krade,” je zaključil sogovornik.