Ostalo

Ivanci: Pred tremi dnevi ognjeni zublji uničili dom petčlanske družine. Pomagajmo jim!

15. avgusta, na dan največjega cerkvenega praznika, Marijinega vnebovzetja, je v naselju Ivanci (občina Moravske Toplice) zagorela stanovanjska hiša. Ognjeni zublji so ob tem pogoltnili še tri avtomobile, ki so se v tem času nahajali v garaži in gospodarsko poslopje. Rdeči petelin je tako uničili dom petčlanske družine.
Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je bila 15. avgusta ob 20.14 uri obveščena o požaru v naselju Ivanci v občini Moravske Toplice. Na prizorišču požara so ob gasilcih iz skorajda vseh gasilskih društev občine Moravske Toplice bili tudi policisti Policijske uprave Murska Sobota, kateri so se lotili preiskovanja vzroka požara. Goreti naj bi začelo v gospodarskem poslopju, požar naj bi vzplamtel pri enem izmed avtomobilov ter se razširil na stanovanjski del hiše.

Požar so pogasili gasilci prostovoljnih gasilskih društev Ivanci, Tešanovci, Filovci, Bogojina, Moravske Toplice in Mlajtinci, v požaru pa sta se dve osebi opekli. Zanju pa so poskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Murska Sobota. Ognjeni zublji so bili tako siloviti, da so posledice požara vidne tudi na sosednji hiši, katero požar k sreči ni zajel, a je fasada polna saj. Del vasi je bil zaradi požara med drugim brez električne energije, na gasilski straži pa so ostali domači gasilci.

Občina Moravske Toplice sporočila, kako lahko družini pomagate

“Minuli torek, 15.8.2023, so ognjeni zublji zajeli hišo in gospodarsko poslopje v Ivancih. Tam stanujoča družina je v kratkem časovnem obdobju ostala brez vsega. Občina Moravske Toplice in KS Ivanci v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Murska Sobota začenjamo z zbiranjem humanitarnih prispevkov,” so sporočili. Vse, ki bi bili pripravljeni družini pomagati, obveščajo, da lahko sredstva donirate na sledeči tekoči račun s sledečimi podatki:

RDEČI KRIŽ SLOVENIJE
OBMOČNO ZDRUŽENJE MURSKA SOBOTA
UL. Staneta Rozmana 3
9000 MURSKA SOBOTA
Namen: POŽAR IVANCI
TRR: SI56 0234 0001 0419 250
Sklic: SI 00 15082023
Koda namena: CHAR