Ostalo

Gornja Radgona: Pomurski upokojenci so tekmovali za občinski balinarski pokal

Društvo upokojencev Gornja Radgona je v okviru praznovanja 28. občinskega praznika občine Gornja Radgona organiziralo in izpeljalo tradicionalno tekmovanje v balinanju.
Tokrat so se zanimivega tekmovanja, ki je potekalo na lepem balinišču pri Domu starejših občanov Gornja Radgona, na Tratah, udeležile po štiri vabljene moške in ženske ekipe, sestavljene iz pomurskih upokojencev. Ko gre za samo tekmovanje, so največ uspeha imele članice in člani Društva upokojencev Gornja Radgona, saj sta obe ekipi osvojili prvi mesti, obe drugi mesti pa so osvojili Bakovčani. Čeprav na terenu niso bili posebej “gostoljubni” pa so se gostitelji iz DU Gornja Radgona izkazali kot dobri in gostoljubni organizatorji. In zato ne preseneča, da je tekmovanje in druženje potekalo v lepem okolju in prijetnem vzdušju.

Končni vrstni red, ženske: 1. DU Gornja Radgona, 2. DU Bakovci, 3. DU Beltinci, 4. DU Lendava
Končni vrstni red, moški: 1. DU Gornja Radgona, 2. DU Bakovci, 3. DU Lendava, 4. DU Beltinci.

Vse tekmovalce in prisotne je na začetku pozdravila predstavnica občine Gornja Radgona Aleksandra Pintarič Zamuda, svetovalka za šport in kulturo; direktorica doma starejših občanov Suzana Arcet Bračič in predsednica DU Gornja Radgona Inge Ivanek, ki je ob koncu, skupaj s športnim referentom DU Radgona Brankom Kosom, podelila odličja najboljšim ekipam.