Sveže

FOTO: Dan odprtih vrat Judo kluba Lendava

Judo klub Lendava je pripravil dan odprtih vrat v svojih vadbenih prostorih in sicer v prostorih Dvojezične osnovne šole II Lendava. Dan odprtih vrat so organizirali v sklopu tedna evropskega športa, ki se odvija med 23.09.2023 in 30.09.2023, vzpodbuja pa ga tudi Športna zveza Lendava.
Športna zveza Lendava je v sodelovanju s športnimi društvi oz. klubi, ki delujejo na območju Občine Lendava, v tednu evropskega športa, ki ga obeležujemo med 23.09.2023 in 30.09.2023 organizirala dneve odprtih vrat posameznih društev. Mi smo se udeležili dneva odprtih vrat Judo kluba Lendava in sicer v njihovih prostorih v Dvojezični osnovni šoli II Lendava.

Namen obeležitve evropskega tedna športa je predstavitev dela v športnih klubih oz. društvih ter njihova promocija, hkrati pa tudi dati možnost občanom, da se seznanijo z delom klubov na posameznih športnih področjih. Judo klub Lendava, tokrat smo se udeležili njihovega dneva odprtih vrat, je organiziral prikaz treninga z najmlajšimi člani in njihovimi starši, predstavili pa so tudi svojo publikacijo ob 50. letnici delovanja. Nekoliko kasneje je sledil prikaz treninga starejše kategorije judoistov v prostorih klubske borilnice.

Judo klub Lendava ima okrog 130 članov, največ članov pa je članov srednje starosti, torej od 9 do 16 let. Kot so dejali pri Judo klubu Lendava je tudi njim v interesu, da se mladi rekreirajo, da najdejo svojo športno pot – veseli bodo, če bo to ravno pri njih.