Ostalo

Gina destilarne Kiss of Immortality lastnikov Roberta in Tanje Sobočan iz Velike Polane z laskavo nagrado

Priljubljenost gina, kot kaže, ne upada. Na ocenjevanju žganih pijač “Global Spirits Masters Competition,” katerega organizira revija The Spirits Business, ocenjevanje se je odvilo junija, sta bila gina blagovne znamke Heaven & Hell iz Slovenije, če smo natančni iz Prekmurja, destilarne Kiss of Immortality lastnikov Roberta in Tanje Sobočan iz Velike Polane, visoko ocenjena.
Gin ali džin je vrsta destilirane alkoholne pijače z vsebnostjo alkohola, večjo od 37,5 odstotkov. Osnova za destilacijo je 96 odstotni etanol žitnega izvora (GNS – Grain Natural Spirit). Osnovni pogoj za imenovanje žgane pijače “gin” je vsebnost brinovih jagod, ki se dodajo ob sekundarni destilaciji. Lahko je aromatiziran tudi z drugimi zelišči (recepti so različni in dovoljeno je več zelišč), je moč prebrati na Wikipediji.

Lastnika blagovne znamke Kiss of Immortality Robert in Tanja Sobočan iz Velike Polane se v teh dneh lahko veselita, saj sta na junijskem ocenjevanju žganih pijač “Global Spirits Masters Competition,” ocenjevanje organizira revija The Spirits Business, prejela zavidljivi odličji. Za heaven & hell gin 47 sta prejela zlato odličje, za heaven & hell gin kocbek pa sta prejela najvišjo oceno v kategoriji Global Gin Master.

Heaven & Hell GIN – 47 je gin, ki je destiliran do popolnosti z uporabo najboljših botaničnih rastlin. Destilacija poteka na tradicionalen način. Za prefinjen okus se uporablja 47 različnih 100 odstotnih naravnih botaničnih rastlin. Robert in Tanja sta pred kratkim sklenila še sodelovanje z blagovno znamko Kocbek, ki slovi po skoraj že 100 letni družinski tradiciji pridelave bučnega olja, na podlagi tega sodelovanja pa je nastal heaven & hell gin kocbek. Gre za gin z izrazito noto bučnih semen. “Ta edinstvena kombinacija je združila najboljše iz obeh svetov, v želji po snovanju nekaj resnično izjemnega,” so zapisali pri oljarni Kocbek.

“Tovrstno priznanje je za mlado destilarno Kiss of Immortality potrditev izjemnega dela in prefinjenega okusa, doseženo na globalnem tekmovanju Spirits Bussines Masters za žgane pijače. Visoko spoštovano in cenjeno tekmovanje, s slepim ocenjevanjem okušanja, temelji na strogem postopku nabora najboljših strokovnjakov iz tega področja in se uvršča v sam vrh najkvalitetnejših svetovih ocenjevanj,” pa sta zapisala Robert in Tanja Sobočan.

Destilarna Kiss of Immortality je sicer svoj prvi gin izdala letos februarja. Za svoje gine sta Robert in Tanja prvi dve nagradi (srebrno in bronasto) prejela meseca marca in maja v Londonu.

Robert in Tanja Sobočan