Sveže

FOTO: Večer ljubiteljske kulture na dvojki

Sinoči se je na Dvojki, v prostorih ZKD Lendava, odvil večer ljubiteljske kulture, na katerem so združili moči člani literarne skupine Pobiralci rose, likovni ustvarjalci in vokalna skupina Lindau. Prireditev je bila pripravljena v okviru Tednov ljubiteljske kulture 2024.
“Danes  smo pripravili kar dve aktivnosti, in sicer literarni večer Pobiralcev rose, literarnega krožka naše zveze, ki bodo predstavili svoja najnovejša  literarna dela, ter otvoritev likovne razstave likovnih del, nastalih na likovnih delavnicah, ki na ZKD Lendava pod strokovnim mentorstvom g. Duška Benina potekajo že četrto leto. Srečanje bo popestrila Mala vokalna skupina Lindua, ki jo vodi Jože Gerenčer,” je povedala v uvodu predsednica ZKD Lendava Elvira Vaupotič Göncz.

Letošnji Tedni ljubiteljske kulture bodo potekali od 17.5. do 16.6.2024, torej dober mesec.  Moto Tedna ljubiteljske kulture 2024 je Medgeneracijsko ustvarjalni, kar pomeni, da se v aktivnosti vključujejo ljubiteljski kulturniki vseh starosti, ki delujejo z roko v roki v približno 5000 društvih po Sloveniji. V tem času pripravljata  tudi JSKD OI Lendava in ZKD Lendava številne kulturne prireditve, namenjene promociji ljubiteljske kulture. Zavedajoč se, da bi bilo življenje brez prisotnosti številnih ljubiteljskih kulturniških skupin bistveno revnejše, kot je, je treba vsem, ki ustvarjajo,  prisluhniti in jim dati priznanje.