Ostalo

FOTO: V četrtek bomo v Lendavi lahko že drsali. Preverili smo, kako izgleda drsališče

V času šolskih počitnic, med 26. januarjem in 12. februarjem, bo v centru mesta delovalo drsališče s pravim ledom v izmeri 250 kvadratnih metrov. Drsališče je sicer že postavljeno, odvijajo se še zadnja pripravljalna dela.
Nekoč smo se Lendavčani množično odpravljali v lendavske in dolgovaške gorice na manjši smučišči oz. sankališči, a so slednja že več kot petnajst let opuščena, v ospredje pa so vse bolj pričela prihajati drsališča. Ta so tradicionalno postavljena v Ljutomeru in tudi v Murski Soboti, v Lendavi pa posluha za tovrstno obliko preživljanja prostega časa v zimskih mesecih pred letom 2019, ko smo drsališče pri nas lahko uvideli prvič, ni bilo. Letos bomo lahko drsali na parkirišču ob hotelu Cubis med 26.1. ter 12.2.2023, torej v času zimskih počitnic, kjer bo na voljo tudi gostinska ponudba.

Drsališče, ki je letos torej postavljeno v središču mesta ob hotelu Cubis, je veliko 250 kvadratnih metrov. Kot je moč videti, se bo letošnje leto drsalo po pravem ledu, ob drsališču pa je tako že postavljen hladilni agregat. Spomnimo, leta 2019 je šlo za umetno maso, ki precej dobro posnema lastnosti pravega ledu. Uporaba drsališča in izposoja drsalk bo brezplačna, drsanje pa bo mogoče predvidoma od 10. do 21. ure.