Ostalo

FOTO: SI-HU Art Football dan v Lendavi

V lendavskem športnem parku se je včeraj popoldan odvijala dobrodelna prireditev SI-HU Art football dan v Lendavi. Pomerila se je pevska ekipa iz Slovenije in Madžarske. Bistveno boljša je bila slovenska ekipa, saj je ta nasprotnike premagala s kar 8:1.
Omar Naber: “Slovenska ekipa je bila danes zelo kohezivna, čutila se je dobra energija, s tem da sem mnenja, da Madžari ne igrajo nič slabše, temveč so nekoliko slabše med seboj povezani. Fantje, ki smo bil danes na igrišču se poznamo že zelo dogo časa, in moram reč, da je bil to tisti faktor, ki je premagal madžarsko ekipo. S to ekipo sicer igramo že pet let, vmes so se zgodile manjše kadrovske spremembe, ampak ekipa je zelo kohezivna, povezana in mislim, da je to tisti faktor.” Ste danes prvič v Lendavi? “Ne, sem bil že dvakrat. Prvič leta 2005 in leta 2009, pa tudi moj dedek je iz Prekmurja, zatorej mi je to območje zelo ljubo. Z veseljem pridem sem naredit še kakšen koncert. Kulisa, ki jo lahko vidimo iz Športnega parka, je spektakularna. Tukaj se imate, verjamem tako dobro, kot da bi bili v nebesih. Z največjim veseljem se še oglasim v Lendavi.”

Miro Todorovski: “Rad bi pohvalil dobro druženje, dobro in sproščeno tekmo in rezultat na naši strani.”

Gorazd Ademovič: “Po tem, ko smo v začetku videli fante iz Madžarske, si nismo mislili, da bo tako visok rezultat. Rezultat seveda ne pove vse. Vidi se, da že nekaj časa skupaj igramo in da smo uigrani. Sam sicer nekajkrat zaradi obveznosti nisem mogel nastopiti, ampak sem se tokrat ekipi znova pridružil. Od leta 2012 smo bili prisotni na svetovnem prvenstvu, vsako leto smo bili bližje vrhu, letos upam, da nam uspe. V vaših krajih se počutim super, obiskal sem že tudi vaš razgledni stolp in počutim se super. Če se dotaknem aktualnega nogometa si želim, da se oba prekmurska kluba uvrstita v prvo ligo, tako Mura kakor tudi Nafta. Prve lige brez Prekmurja ni. Vi živite za ta nogomet.”

Slovenija – Madžarska 8:1