Ostalo

FOTO: Regijska bolnišnica z razstavo obeležila 130. obletnico delovanja

Z včerajšnjim odprtjem razstave v Pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti, je naša regijska bolnišnica pričela s praznovanjem svoje 130. obletnice. Razstava prikazuje najrazličnejšo dokumentacijo od same ustanovitve pa vse do danes.
Razstava je plod trdega dela in predanosti vseh zaposlenih bolnišnice, ki s svojo požrtvovalnostjo in predanostjo skrbijo za paciente. Omogoča vpogled v zgodovino, od skromnih začetkov pa vse do sodobne in napredne bolnišnice, kakršna je bolnišnica danes. Popelje nas skozi čas in nas spomni na številne dosežke, ki so zaznamovali ustanovo. Skozi zgodbe lahko razumemo koliko truda in predanosti je bilo vloženega v razvoj zdravstvenega varstva v našem območju.

Prisotne je v uvodu nagovorila direktorica Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota, Klaudija Šek Škafar. Slavnostni govorec je bil direktor bolnišnice, Roman Ladislav Ratkai, s samo vsebino pa je prisotne seznanil soavtor razstave, domoznanec, dr. Albert Halász. Program je s svojo čudovito glasbo popestrila mlada prekmurska glasbenica Julie Fajhtinger.

Osrednja prireditev ob 130. obletnici Splošne bolnišnice Murska Sobota bo sicer 15. decembra v Gledališču Park. Praznovanju so dodali tufi dobrodelno noto. Zbrana sredstva bodo namenili nakupu koronografa, ki ga bolnišnica potrebuje za opravljanje invazivne srčne diagnostike. “Hvala vsem, ki ste se pridružili našemu praznovanju, veselimo se nadaljnjega sodelovanja ter skupnih dosežkov v prihodnosti,” so sporočili iz bolnišnice.

FOTO: PiŠK Murska Sobota