Sveže

FOTO: Nafta 1903 po včerajšnjem srečanju prevzela vodstvo na prvenstveni tabeli

Pred okrog 400 gledalci se je včerajšnji popoldan v lendavskem Športnem parku odigralo zaostalo srečanje tretjega kroga 2. državne nogomete lige med domačo Nafto 1903 in gosti iz Ljubljane, Ilirijo 1911. Srečanje je odločalo, ali bodo  modro-beli prevzeli vodstvo na prvenstveni tabeli, ali pa ostajajo na drugem mestu za Beltinci. Pričakovanja so se seveda uresničila, prvo mesto pa bo sedaj potrebno obdržati.
Nafta 1903 je od včerajšnjega večera vodilna ekipa prvenstva. Modro-beli so se včeraj na domačem terenu udarili proti ljubljanski Iliriji 1911 v zaostalem, 3. krogu prvenstva in predvsem v drugem polčasu pokazali dobro igro. Prvi polčas se je zaključil z remijem, brez zadetkov, prisotni gledalci pa so videli precej povprečen nogomet. Je pa pri tem potrebno poudariti, da na včerajšnjem srečanju v igri ni bilo Stjepana Oštreka in čeprav so gosti na predzadnjem mestu prvenstvene tabele, srečanje ni bilo enostavno.

Prvo in edino lepo priložnost so Lendavčani zapravili v 25. minuti srečanja. Rok Erniša in Mihael Rebernik sta takrat izvedla zanimivo akcijo, ko je Rebrnik žogo poslal visoko nad vrati. Gosti so v prvem deli sicer dosegli nekaj polpriložnosti, enkrat jim je celo uspelo priti neposredno do vrat domačih, a se iz akcij ni izcimilo ničesar konkretnega. Se pa je srečanje, predvsem za domače, razvilo v drugem delu, ko so gledalci videli dva zadetka, a v 49. minuti najprej prečnik Rebrnika.

Prvi zadetek je padel sedem minut kasneje, uspešen pa je bil Toni Lun Bončina. Z obrambo domačinov so se v kazenskem prostoru poigrali Silvio Pigac, Bončina in Stjepan Igrec, Bončina pa je prav lepo iz bližine izkoristil prejeto žogo in jo poslal za hrbet Nejcu Dermastiji. V 59. minuti modro-beli, natančneje Tin Polić žogo pošlje preko vrat, bi pa naslednji zadetek lahko Bončina dosegel v 81. minuti, a je zgrešil ter domačim priboril kot, ki se je že minuto kasneje pokazal za ključni dejavnik.

Kot je z desne strani v 82. minuti izvajal Pigac ter okroglo usnje podal proti Maticu Paljku, ki je žogo z glavo preusmeril v mrežo gostov. Paljk je sicer šest minut pred tem na igrišču zamenjal Stjepana Igreca. V 90. minuti bi Rebrnik še lahko dosegel zadetek, a je gostujoči vratar žogo blokiral pred vrati. Srečanje se je zaključilo v 94. minuti. Naslednje srečanje se bo prav tako odvilo v Lendavi, modro-beli pa se bodo udarili proti neugodni Bistrici.

Kapetan ekipe, Mitja Novinić: “Prvi polčas je mogoče minil v znamenju nekakšnega pritiska, katerega smo si pred srečanjem ustvarili sami. Vedli smo, da morami iti na tri točke in morda nas je to v glavah nekoliko obtežilo, a smo se med polčasom zmenili, da se moramo sprostiti in umiriti in tako je drugi polčas stekel bistveno boljše. Priložnosti smo izkoristili, borili smo se, ni bilo enostavno in tako smo na koncu dosegli zasluženo zmago.”

Pred ekipo je tako najtežje delo, obdržati prvo mesto. “Se strinjam, to so najtežje tekme. Do tega smo se pripeljali sami, zdaj bodo proti nam sigurno vsi igrali s še večjo vnemo, srečanja, ki so pred nami, se bodo igrala na težjih igriščih, ampak sedaj smo tukaj, v tem ritmu je potrebno nadaljevati, pred nami sta dve srečanji na katerih moramo dati svoj maksimum in na koncu sledi nagrada, pokalno srečanje proti Celju,” je še dejal Novinić.

V ponedeljek sledi srečanje proti Bistrici. Bistrica je bila ekipa, ki je Nafto 1903 premagala. To bo seveda treba vzeti v zakup. “Sigurno imamo tudi to v glavi. To bo nova tekma, fokusirati se moramo zgolj in samo nase, početi stvari, kot smo jih počeli do sedaj, dati od sebe maksimum in to je to,” je zaključil kapetan ekipa, Mitja Novinić.

Nafta 1903 – Ilirija 1911 2:0 (0:0)

Gledalcev: 400, sodniki: Golob Janko (glavni sodnik), Šprah Robert (1. pomoč), Burjan Aleksander (2. pomoč)
Strelci: Nafta1903: 1:0 Bončina (56.), 2:0 Paljk (82.).