Ostalo

FOTO: Podelitev spričeval DSŠ Lendava v Gledališki in koncertni dvorani Lendava

V Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi je včeraj potekala podelitev spričeval zaključnim letnikom dijakov Dvojezične srednje šole Lendava.
Splošna matura

Splošno maturo je v spomladanskem roku na Dvojezični srednji šoli (DSŠ) Lendava opravljalo deset dijakov, ki so obiskovali program gimnazija. Uspešni so bili vsi. Kot so sporočili iz DSŠ Lendava je najuspešnejša bila Nika Ferenc, ki je prejela 28 točk. Splošno maturo so opravili prav vsi dijaki, ki so k slednji pristopili, povprečno število točk pa je 20,1. Na šoli so vsem dijakom zaželeli veliko uspehov v življenju. Na šoli so bili uspešni tudi vsi, ki so opravljali peti predmet.

Poklicna matura

Na Dvojezični srednji šoli Lendava je k spomladanskemu roku poklicne mature pristopilo 45 dijakov iz šestih vzgojno-izobraževalnih programov (ekonomski tehnik, strojni tehnik, kemijski tehnik, ekonomski tehnik PTI, strojni tehnik PTI in tehnik mehatronike PTI). Uspešnih je bilo 42 kandidatov oziroma 93,3 odstotkov. Zlata maturantka je postala Zoja Kopinya iz programa kemijski tehnik. Tuji jezik je na spomladanskem roku opravljalo 29 dijakov, 23 iz angleščine in šest iz nemščine. Certifikat je prejelo 28 dijakov, 22 iz angleščine in šest iz nemščine. K opravljanju zaključnega izpita je pristopilo 13 kandidatov v treh izobraževalnih programih, vsi so bili uspešni.

Zaključni izpiti

Zaključni izpit je v letošnjem spomladanskem roku opravljalo 13 kandidatov v treh izobraževalnih programih (avtoserviser, trgovec in mehatronik-operater). Vseh 13 kandidatov je zaključni izpit uspešno opravilo.