Ostalo

FOTO: Paralelni slalom v Lendavskih Goricah – Pomurski MTB pokal

Minula sobotna dirka, ki jo je organizirala ekipa MTB Lendava, je privabila ljubitelje gorskega kolesarstva v slikovite Lendavske Gorice pod jeklenice priljubljenega zipline-a. V disciplini dual slalom se je pomerilo skupno 40 tekmovalcev v sedmih različnih kategorijah.
Člani Športnega in turističnega društva (ŠTD) MTB Lendava so minulo soboto organizirali Pomurski MTB pokal, tokrat v paralelnem slalomu v Lendavskih Goricah pod jeklenicami turistične atrakcije zipline. Sončno vreme in suša sta proti koncu dneva nudila odlične pogoje za razburljivo dirko, čeprav so suhi ovinki predstavljali dodaten izziv za tekmovalce. Na štartu se je zbralo 40 tekmovalcev, ki so se podali na razgibano progo v boj za zmago.

Rezultati po kategorijah
Poganjalci:
1. Jakob Čeh – ŠKTD Apače Mlinarji

U7
1. Matija Janjić – KSŠD Sv. Jurij
2. Tim Gašpar – MTB Đungla Selo
3. Jurij Čeh – ŠKTD Apače Mlinarji

U9
1. Maj Kežmah Srpak – ŠKTD Apače Mlinarji
2. Eva Skotnik – ŠKTD Apače Mlinarji
3. Sabrina Bek Žuvela – ŠKTD Apače Mlinarji

U11
1. Lev Kolenko – MTB Lendava
2. Lija Leber – KSŠD Sv. Jurij
3. Samo Lazar – MTB Lendava

U13
1. Zaš Vukan – ŠKTD Apače Mlinarji
2. Theo Matuš – KSŠD Sv. Jurij
3. Jaka Korošec – KK Bula

U15
1. Luka Györköš – MTB Lendava
2. Sven Škerlak – KK Bula
3. Teo Šandor – KSŠD Sv. Jurij

U17
1. Adam Somi – MTB Lendava
2. Borut Jereb Sankovič – MTB Lendava
3. Nino Petric – KSŠD Sv. Jurij

Elite moški
1. Aleš Gomboc – KSŠD Sv. Jurij
2. Sašo Tomović – KSŠD Sv. Jurij
3. Davorin Maleković – ŠKTD Apače Mlinarji

Stanje v skupnem seštevku

Po drugi dirki se je stanje v skupnem seštevku precej premešalo. Maj Kežmah Srpak je prevzel vodstvo v kategoriji U9 od Sabrine Bek Žuvela. V kategoriji U11 je na vrhu Lev Kolenko, ki je izenačen z Lijo Leber. Zaš Vukan je prevzel vodstvo v kategoriji U13 od Svita Ferenčaka, medtem, ko je Theo Matuš napredoval na drugo mesto. Kljub drugemu mestu na tej dirki, Sven Škerlak ostaja na vrhu v kategoriji U15 z Nejo Rakuša tesno za petami. Nino Petric je v kategoriji U17 izgubil vodstvo, ki ga je prevzel Adam Somi, vendar je boj še vedno tesen.

V elitni moški kategoriji je Aleš Gomboc na vrhu skupaj z Davorinom Malekovićem, medtem ko sta Sašo Tomović in Rok Vučko izenačena na drugem mestu. V ekipni razvrstitvi je prišlo do nekaj sprememb: KK Bula je padel iz drugega na četrto mesto, medtem ko je KSŠD Sv. Jurij prevzela drugo mesto, MTB Lendava pa tretje. ŠKTD Apače Mlinarji ostaja na vrhu. Dve novi ekipi sta se pridružili razvrstitvi: MTB Selo Đungla na petem mestu in BBK Ivanjščica iz Hrvaške na sedmem mestu.

Naslednja dirka bo 22. junija v Apačah, nato pa sledi krajši poletni premor. Tekmovalci in ekipe bodo imeli čas za pripravo na nadaljevanje sezone, ki obeta še več napetih bojev in spektakularnih voženj.

31. 8. – Sveti Jurij (2x)
7. 9. – Lendava (Enduro)
14. 9. – Odranci (Pump track)

FOTO: David Solarič