Ostalo

FOTO: Odbojka: Lendavčanke na prvi domači tekmi z zmago nad nasprotnicami

Lendavske odbojkarice so se na svojem minulem srečanju, slednje se je odvilo v Lendavi minulo soboto, v tretjem krogu pomerile proti gostjam iz Ruš. Lendavčanke so Štajerke na domačem terenu premagale z rezultatom 3:2, pri čemer velja omeniti, da so gostje vodilna ekipa 2. državne odbojkarske lige – vzhod. Dvoboj je trajal je 2 uri in 15 minut.
Na prvi domači tekmi v novi sezoni so dekleta iz Lendave premagale vodilno ekipo lige, Turbino iz Ruš in sicer z rezultatom 3:2 (23:25, 31:29, 25:17, 20:25, 15:8). Štajerke so se sicer na parketu velike telovadnice DOŠ I Lendava trudile na vse pretege in tako skušale ubraniti primat, a so Lendavčanke bile nekoliko trši oreh kot je to morda izgledalo v prvem nizu, katerega so domačinke izgubile zgolj za las, a so se v nadaljevanju zbrale in niso dovolile presenečenj.

Že v drugem nizu jim je šlo nekoliko bolje, na trenutke pa so prisotni gledalci spremljali skorajda izenačeno borbo. Drugi niz se je tako zaključil v prid domačink in sicer z 31:29. Je pa bil nekoliko boljši od drugega niza, tretji niz. Tukaj je razlika v igri bila na strani Lendavčank, enako velja za četrti niz, v petem nizu pa so domačinke gostje skorajda povsem povozile. Padec igre je bil pri Štajerkah več kot očiten, Lendavčanke pa so to vedele ustrezno izkoristiti.

Celotno srečanje:

FOTO: OK Lendava