Ostalo

FOTO: Nova oprema v Vrtcu Lendava, enota Gaberje

Sekretariat za narodno politiko Madžarske, je v sodelovanju s skladom Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. in Pomursko madžarsko samoupravno narodno skupnostjo javnemu zavodu Vrtec Lendava zagotovil finančna sredstva za novo opremo, natančneje pohištvo, za potrebe vrtčevskih oddelkov. Nova oprema je romala v enoto gaberskega vrtca.
Gaberski oddelek Vrtca Lendava je novo vrtčevsko leto lansko lesen začel z dvema skupinama. Zaradi povečanega števila otrok v omenjeni enoti so potrebovali novo opremo, finančna sredstva za nakup katere je prispeval sekretariat za narodno politiko Madžarske v sodelovanju s skladom Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. in Pomursko madžarsko samoupravno narodno skupnostjo. Donacijo je Vrtec Lendava prejel v jeseni, leta 2019, naročena oprema pa je v gabersko enoto vrtca priromala pred kratki, v času pandemije koronavirusa.

Gaberska enota vrtca je tako prejela nove mize, stole, garderobno omaro, previjalno mizo in igrala za otroke. Kuhinja vrtca je bila posodobljena z novim pomivalnim strojem, kar pa ni vse. Finančna sredstva so med drugim bila porabljena tudi za nakup novih prenosnih računalnikov, večfunkcijskih naprav in projektorja, ki bodo, kot so dejali v lendavskem vrtcu, zagotovo pripomogli k obogatitvi programov in vsebin, ki jih v vrtcu, natančneje v tej enoti izvajajo. Kot so med drugim še dejali, je vsaka takšna pridobitev pomembna, saj gre za stvari, ki jih potrebujejo pri vsakdanji vzgoji in varstvu.

Ker je vsa oprema svoje mesto v gaberski enoti vrtca našla med trenutno pandemijo koronavirusa, zaposleni in otroci slednje še niso uporabljali.

FOTO: PMSNS