Sveže

FOTO: Nafta 1903 ugnala neugodno Bistrico

Včerajšnji popoldan se je v Lendavi odigralo zadnje srečanje 17. kroga 2. državne nogometne lige med lendavsko Nafto 1903 in neugodno Bistrico. Čeprav je prvi polčas bil za modro-bele izjemno neugoden, pa se je slika v drugem polčasu nekoliko popravila, kar se je poznalo tudi na rezultatu, ugodnem za domače.
Lendavska Nafta 1903 je po včerajšnjem srečanju proti neugodni ekipi iz Slovenske Bistrice potrdila svoj status prvouvrščene ekipe. Pred zasledovalcem, Beltinci, beži za tri točke, kar je sicer minimalna, a (zaenkrat) varna razdalja. Modro-beli so tako včerajšnji pozni popoldan podaljšali serijo neporaženosti, je pa pri tem potrebno omeniti, da se je ponovil scenarij iz minulega (zaostalega) srečanja, ko modro-beli v prvem delu nekoliko spijo in se šele v drugem delu do dobra prebudijo.

Lendavčani ligaškega poraza ne poznajo torej na 12 zaporednih preizkušnjah, na zadnjih desetih tekmah pa le enkrat niso slavili zmage. Bistrica je sicer veljala za neugodnega nasprotnika, saj je poleg Primorja bila edina ekipa, ki je modro-bele premagala (to je bilo 29. avgusta). Včeraj je torej bila priložnost za revanš, katerega so modro-beli tudi uspešno izkoristili in pospravili tri nove pomembne točke. Šestouvrščena ekipa lige je pred gostovanjem v Lendavi dobila tri zaporedne dvoboje.

Dvoboj pred kamerami Sportkluba so bolje pričeli Štajerci, ki so dobili prvi polčas. V 21. minuti je domačo mrežo zatresel Chidera Nwoga, ki se je odlično znašel v kazenskem prostoru domačih. Gostitelji so do preobrata prišli v uvodu drugega polčasa. V tretji minuti nadaljevanja obračuna je po prodoru Roka Erniše iz obrata zadel Toni Lun Bončina. Modri so se v 52. minuti veselili zadetka za vodstvo. Mihael Rebernik je podal z desne strani igrišča, pred vrati Bistrice pa je žogo kar z ramenom v mrežo preusmeril Silvio Pigac. Nafta je zmago potrdila v 84. minuti, ko je še drugič na tekmi in desetič v sezoni zadel Toni Lun Bončina.

“Že med polčasom smo verjeli vase, da bomo rezultat obrnili v svoj prid, kar se ni zgodilo prvič. Vedeli smo, da imamo priložnosti, a je bilo samo vprašanje časa, kdaj jih bomo izkoristili in to se je na koncu zgodilo zelo hitro, to pa nam je pomagalo, dvignilo samozavest in prepričani smo bili, da bomo kakšnega (zadetek) še zagotovo dali. Od trenerja smo med polčasom dobili potrdilo, da taktične stvari, ki smo jih trenirali delujejo in pri teh smo morali zgolj vztrajati. Na žalost je pred nami zimski premor, spomladi pa bo potrebno to nadaljevati. Pred nami je še pokalno srečanje, zadnje prvenstveno srečanje in upam, da bomo uspešni,” je dejal Toni Lun Bončina.

Nafta 1903 – Kety Emmi&Impol Bistrica 3:1 (0:1)

Gledalcev 300, sodniki: Rađević Uroš (glavni sodnik), Šumer Žiga (1. pomoč), Holcman Aljaž (2. pomoč). Delegat: Žalik Danijel.
Strelci: Nafta 1903: 1:1, 3:1 Toni Lun Bončina (48., 84.), 2:1 Silvio Pigac (52.). Kety Emmi&Impol Bistrica: 0:1 Chidera Henry Nwoga (21.).