Ostalo

Lep uspeh: Lendavski badmintonisti so se prebili v 1. slovensko badmintonsko ligo!

Minulo nedeljo se je v Lendavi odvijalo ligaško tekmovanje Slovenska badmintonska liga (SBL). Slovenski badmintonski klubi so se v 1., 2. in 3. SBL pomerili na finalnem dnevu ter se borili za čim boljšo končno uvrstitev. Lendavski badmintonski klub Mladost se je do sedaj boril v 2. slovenski badmintonski ligi ter se z uspešnimi predstavami prebil v prvo državno badmintonsko ligo!
V 3. SBL so se pomerili štirje klubi: BK Pišece, BK Olimpija 2, YONEX BK BIT 2 in ŠD Sele Vrhe. BK Pišece so si z dvema zmagama s 5:0 zagotovili 1. mesto, na drugo se je uvrstil ljubljanski YONEX BK BIT 2, tretje mesto pa so zasedli člani ŠD Sele Vrhe.

V 1. SBL smo bili priča kar nekaj napetim tekam. Najbolj napet je bil dvoboj za prvo mesto v 1. SBL med BK Olimpijo in BK BIT. Najprej je povedel BK BIT, ko je Rok Jerčinovič premagal Gregorja Aliča v igri moških posamezno. Sledila je zelo napeta tekma ženskih posamezno, na kateri sta se pomerili izkušena Nina Kotar in mlada Tinkara Alič. Po treh nizih in zelo napetem rezultatu v zadnjih dveh nizih je zmaga tokrat pripadla mlajši tekmovalki, ki je tako BK Olimpiji priigrala zelo pomembno točko.

V moških dvojicah sta bila proti navezi Alič/Spiller kar precej prepričljiva Rok Jerčinovič in Jan Krumpak, ki sta brez večjih težav priigrala drugo točko za BK BIT. Do ponovnega izenačenja je prišlo po zmagi Olimpije v ženskih dvojicah, kjer sta zelo prepričljivo zmagali Špela Alič in Maja Pohar Perme. Odločilna tekma je bila igra mešanih dvojic. Po bolj napetem prvem nizu, ki je pripadel navezi Alič Š./Spiller, je dvojica v drugem uspela še malce bolj pobegniti pred navezo Kotar/Krumpak in Olimpiji priigrati 1. mesto v 1. SBL. Tretjega mesta so se po zmagi nad BK Konex 1 razveselili člani BK Medvode 1.

Cilj je bil prva državna liga, finalni dan je bil organiziran v Lendavi

Lendavski badmintonski klub se je boril v 2. SBL. V letošnji sezoni so v 2. SBL stopili z željo, da bi se uvrstili še korak dlje, to je v 1. SBL. Za dosego uspeha je bilo potrebno zmagati dva dvoboja. Proti BK Medvode 2 so zmagali brez večjih težav, saj se je medvoška ekipa tekme udeležila v okrnjeni postavi. Za zmago v 2. SBL pa je bilo nato potrebno premagati še enega nasprotnika, to je bil mariborski BK Branik.

Dvoboj se je začel z igro moških posamezno, na kateri sta se pomerila Iztok Utroša in Miha Masten. Iztoku sta za las ušla tako prvi kot drugi niz, oba sta se končala z rezultatom 21:19. Branik je tako povedel z 1:0. Prvo točko za BK Mladost je priigrala Nika Bedič, ki je brez večjih težav premagala Karo Zorman. Sledila je tekma moških posamezno, na kateri sta Iztok in Anel Hac Györköš precej suvereno dobila prvi niz. V drugem sta spustila nivo igre, več pobude sta prevzela Miha Masten in Aljaž Ferk, ki sta niz tudi dobila. V tretjem, odločilnem nizu sta Iztok in Anel ponovno našla pravi ritem in priigrala še drugo točko za BK Mladost.

Zadnjo točko so Lendavčani dobili po zmagi v igri ženskih dvojic. Nika Bedič in Nika Fujs sta združili moči in se pomerili proti dvojici Gleich/Zorman. Po nekaj začetnih napakah sta v drugi polovici niza pobegnili in niz dobili. V drugem je bila igra rezultatsko bolj izenačena, a je na koncu nekaj pravih potez bilo dovolj, da sta Bedičeva in Fujsova dobili tudi drugi niz.

Tako je s postavo Nika Bedič, Tija Horvat (v začetku sezone), Nika Fujs, Anel Hac Györköš, Luka Petrič, Nejc Šendlinger in Iztok Utroša uspelo doseči zastavljen cilj in se uvrstiti v 1. SBL. Posebna zahvala gre Iztoku Utroši in Niki Fujs, ki sta se po nekaj letih premora igranja za domači klub vrnila in pripomogla k ekipni zmagi.

Tekst: BK Mladost