Sveže

FOTO: Na mestu nekdanjih upravnih stavb Nafte Lendava bo zraslo nekaj večstanovanjskih enot

V minulih dneh je lastnik, murskosoboško podjetje Pomgrad, pričel z rušenjem stavb, v kateri je nekoč domovala uprava nekoč velike Nafte Lendava v Rudarski ulici. Rušenje in popolno očiščenje prostora na tem območju bo trajalo še dva do tri tedne, po naših neuradnih a zanesljivih informacijah pa bo tukaj nastalo nekaj večstanovanjskih enot.
Pred dnevi se je v Rudarski ulici pričelo rušenje objektov, ki so nekoč bili uprava lendavske Nafte. Mnogi to opazujejo z zanimanjem, spet druge daje nostalgija. Dejstvo je, da so objekti že kar nekaj krepkih let bili prej v sramoto kot v ponos, bili so nevarni in hkrati zapuščeni ter polni spominov in takšnih ali drugačnih dogodkov. Rušenje objektov je bilo zgolj vprašanje časa, to se je sicer že po tihem tudi pričakovalo, saj bi sanacija (najbrž) bila finančno preobilna. Že nekaj dni se torej izvaja rušenje objektov, dela pa se bodo povsem zaključila ob koncu februarja.

Po naših neuradnih a zelo zanesljivih informacijah se bodo torej porušili vsi objekti, dela pa naj bi trajala do konca meseca februarja. Skupno je potrebno porušiti devet objektov, na mestu slednjih pa naj bi nastalo nekaj večstanovanjskih enot. Po naših neuradnih a zelo zanesljivih informacijah lastnik tukaj namerava zgraditi večstanovanjsko sosesko, torej nekaj večstanovanjskih enot, ki bi bile sestavljene iz dvo ali trosobnih stanovanj. Datumsko pričetki gradnje niso znani, bo pa nekaj časa vsekakor preteklo, preden bodo objekti zagledali vsaj približno luč sveta.