Sveže

FOTO: Medgeneracijsko srečanje v domu starejših Lendava

Skupaj z Društvom upokojencev Lendava smo v Domu starejših Lendava tudi letos, v tednu starejših pripravili že osmo medgeneracijsko srečanje. Na srečanju so sodelovali še varovanci Varstveno delovnega centra Lendava, dijaki Dvojezične srednje šole Lendava in učenci Dvojezične osnovne šole II Lendava.

Franc Špilak: “Zjutraj ob 9:00 uri smo se zbrali pred Domom, prisotne pa sva pozdravila direktor doma in predsednik Društva upokojencev Lendava Aleksander Marič. Lep sončen dan smo začeli s kratko kulturno točko vsakega od udeležencev srečanja. Nato smo se razdelili po posameznih delavnicah, ki so potekale na dvorišču doma in notranjih prostorih. Na letošnjem srečanju je potekala zeliščarska delavnica, kjer smo spoznavali posamezna zelišča, uporabo in koristne lastnosti za zdravje. V ustvarjalni delavnico smo se učili tehnike šivanja vzorcev na prtičke. V delavnici družabnih iger so udeleženci igrali šah, človek na jezi se in igrali karte. Športno delavnico smo organizirali na novem zunanjem igrišču za balinanje. Ob zaključku posameznih delavnic pa so nam v kuharski delavnici postregli z langoši in palačinkami. V času druženja je potekal tudi pohod do Kulturnega doma in parka v Lendavi. Ponovno smo se vsi zbrali ob 11.00 uri in polni lepih vtisov pomalicali dobrote, ki so nam jih pripravili v kuharski delavnici, teh je bilo res veliko in vse je bilo tako okusno, da so za nami ostali samo prazni krožniki.

Za medgeneracijsko druženje smo izbrali pravi dan, saj je bilo čudovito vreme, temu primerno pa je bilo tudi vzdušje med udeleženci. Vsak udeleženec je s sabo prinesel tudi veliko dobre volje, veselja in pripravljenosti, da od dneva odnesemo nekaj koristnega in se imamo lepo. Rezultati tekmovanj niso bili pomembni, ne glede na to pa se je vsak potrudil za čim boljši rezultat, še zlasti pri balinanju, kjer je bilo tudi največ navijanja in veselja ob dobrem metu.”