Ostalo

FOTO: Gasilci v Genterovcih so se razveselili novega gasilskega vozila

Prostovoljno gasilsko društvo Genterovci se je razveselilo novega gasilskega vozila. Pri nakupu je društvu pomagala Občina Lendava, krajani in sredstva, ki so jih prejeli ob prodaji starega vozila znamke TAM. Vozilo sicer ni povsem novo, a je v odličnem stanju, garažirano in ima rezervoar za 400 litrov vode, česar pa do sedaj niso imeli.
Ni pomembno kje, naj gre za podrto drevo, požar, tehnično pomoč, človeško življenje ali druge naravne ujme, gasilci so vedno prvi. Dobra oprema pa je izredno pomembna in sodi k njihovemu delu. In tega se zavedajo tudi pri prostovoljnem gasilskem društvu v Genterovcih. V minulih dneh so namreč prejeli novo vozilo, katero sicer ni povsem novo, a je za naselje kot so Genterovci izjemnega pomena.

“Za omenjeno vozilo je nekaj sredstev prispevala Občina Lendava, nekaj pa mi, kot gasilsko društvo. Odločili smo se, da naše gasilsko društvo nujno potrebuje novo vozilo, prošnjo smo poslali na Občino Lendava, kjer so nam jo odobrili,” nam je včeraj dejal Jože Danč, predsednik PGD Genterovci. Ti so sicer operirali z okrog 40 let starim vozilom znamke TAM, ki je vsako leto težje opravilo tehnični pregled. Zanj so uspeli najti kupca in sicer za 3.000 evrov je vozilo romalo v Novo mesto.

Za vozilo je bilo potrebno zbrati 15.000 evrov. “Občina Lendava je prispevala 6.000 evrov finančnih sredstev, 3.000 evrov smo torej dodali od prodaje starega vozila, nekaj denarja pa smo zbrali z nabirko po vasi. Vozilo smo pripeljali iz Brezovice pri Borovnici. Res, da je slednje staro okrog 15 let, a je v odličnem stanju, imamo rezervoar z vodo in je vsekakor nepogrešljiv del opreme našega društva,” je še dejal Danč.

“Moram priznati, da je od ideje do realizacije minil zelo kratek čas. Kolega je vozilo našel na spletu, Občino smo za finančno pomoč zaprosili kakor hitro smo le lahko in želja se nam je uresničila. Pomembna je bila kupo-prodajna pogodba in seveda nadalje rezervacija,” je zaključil sogovornik. Vozilo je sedaj varno spravljeno v garaži in upajmo, da se bo slednje bolj ali manj uporabljalo samo za namene vaj ali gasilskih ocenjevanj.

VIDEO: Gasilsko vozilo PGD Brezovica pri Borovnici krenilo v Genterovce

FOTO: KS Genterovci

FOTO: KS Genterovci

FOTO: KS Genterovci