Sveže

FOTO: Društvo Mozaik obeležilo 20. obletnico

MOZAIK – Društvo za socialno vključenost, je včeraj s slavnostnim dogodkom v nizu praznovanj ob 20. obletnici delovanja predstavilo, kako že dve desetletji skrbijo za najranljivejše v naši družbi. Na včerajšnjem slavnostnem dogodku so se s posebnimi gosti pogovarjali o vlogi nevladnih organizacij, o pomenu socialnega vključevanja in inovacij ter o tem, kako lahko sodelujemo za boljšo prihodnost.
Društvo Mozaik je humanitarno, prostovoljno, samostojno in nepridobitno združenje, ki si v Pomurju že od leta 2003 prizadeva za povezovanje in uresničevanje potreb ranljivih družbenih skupin. Z razvojem socialnega podjetništva uspešno skrbijo za vključevanje ranljivih družbenih skupin na podlagi njihovega usposabljanja in zaposlovanja v razvojno perspektivnih dejavnostih ter prispevajo k višji kvaliteti življenja v lokalni skupnosti.

Včeraj so na slavnostnem dogodku v medgeneracijskem središču Mensana v Murski Soboti gostili ključne akterje na področju socialne vključenosti in zavzemanja za človekove pravice, svoje partnerje, podpornike in sodelavce. Ob praznovanju obletnice so pripravili pregled družbenega učinka delovanja društva ter pogovor, kjer so sodelovali Varuh človekovih pravic Republike Slovenije Peter Svetina, vodja zagovorništva CNVOS Tina Divjak in socialni podjetnik, direktor socialne kmetije Korenika ter direktor Zavoda Mensana, Goran Miloševič. Več kot 80 gostov sta nagovorila predsednica društva Lili Miloševič in župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj.

Med dogodkom so prisotni skupaj odkrivali pomen dolgoletnega dela društva z ranljivimi in raziskovali, kako so skozi vsa ta leta gradili mostove med posamezniki, skupnostmi ter nacionalnimi okolji. Sledil je pogovor, kjer so z gosti, ki pomembno soustvarjajo solidarno, vključujočo in bolj pravično družbo, spregovorili o pomenu razumevanja vloge nevladnih organizacij na področju človekovih pravic, socialnega vključevanja in socialnih inovacij.

Za svoje delo so sicer sodelavci društva prejeli tudi Zahvalno listino Mestne občine Murska Sobota ob letošnjem občinskem prazniku.

FOTO: Društvo Mozaik