Sveže

FOTO: Dolgovaščani minimalno nad Nedelico

V 2. krogu Medobčinske nogometne lige Lendava so se Dolgovaščani na domačem terenu včerajšnji oblačen popoldan pomerili proti ekipi iz Nedelice. Kakih 100 ljubiteljev nogometa je pod Dolgovaškimi goricami spremljalo napet obračun, ki je predvsem v drugem polčasu postregel z obilico živčnosti. Srečanje so dobili domači in sicer z minimalno prednostjo.
Včerajšnji nedeljski popoldan je bil kot nalašč za nogomet. Temperatura zraka je bila kot nalašč za tek po nogometni zelenici, igralcev pa ni obremenjevalo močno sonce ali kakšna druga vremenska nevšečnost. In če smo že pri nevšečnostih, smo kar nekaj slednjih lahko prisotni uvideli predvsem v drugem polčasu, ki je minil v znamenju živčnosti, številnih manjših ali večjih prekrškov ter neprestano oziranje igralcev obeh ekip proti sodnikom.

In če začnemo pri prvem sodniškem žvižgu, so srečanje bolje pričeli domači, gostujoča ekipa pa jim ni bila daleč za petami. Borbeno sta se ekipi proti drugemu delu prvega polčasa že praktično izenačili, prvi in hkrati edini zadetek na srečanju pa je padel v 19. minuti. Gostujočega vratarja Marka Ritlopa je premagal hitri in natančni Matej Vida, ki je z omenjenim zadetkom postavil končni rezultat srečanja.

Do konca prvega dela so poizkušali tudi gosti, a je obramba domačih bila učinkovita, svoja vrata pa je dobro čuval Miha Novak. V drugem delu sta ekipi igrali predvsem med obema kazenskima prostoroma, gledalci so lahko videli številne polpriložnosti in seveda zvrhano mero živčnosti na obeh straneh, ki pa ni pripomogla k igri, temveč je bila predvsem povod za številne prekrške, oziranje proti sodnikom ter posledično za solidno število prikazanih rumenih kartonov.

Dolgovaščani so tako po včerajšnjem srečanju trenutno na prvem mestu prvenstvene tabele, Nedelica je druga. Ker je prvenstvo šele na začetku, je po videnem moč sklepati, da bo slednje še precej zanimivo.

Hungarikum Olimpija – Nedelica 1:0 (1:0)

Gledalcev: 100, sodniki: Gl. sodnik: Utroša Aljaž, 1. pomočnik: Pintarić Zlatko, 2. pomočnik: Berki Robert. Delegat: Svetko Klemen.
Strelci: Hungarikum Olimpija: 1:0 Vida Matej (19′)