Ostalo

FOTO: Čentibčani ugnali Carinike

V 2. krogu Medobčinske nogometne lige Lendava sta se na nogometnem igrišču v Pince-Marofu pomerila domači Graničar in gosti iz Čentibe, ki so tokrat prikazali boljšo igro, kar se je naposled poznalo tudi pri rezultatu in tako vknjižili tri točke.
Kakih 90 ljubiteljev nogometa si je včerajšnji dopoldan ogledalo nogometno srečanje 2. kroga MNL na igrišču v Pince-Marofu. Na tamkajšnji zelenici sta se namreč za nove tri točke pomerili ekipi domačega Graničarja in gosti iz Čentibe, ki so po 90 minutah srečanja zasluženo okusili slast zmage in na čentibsko “Kajzerico” odnesli tri točke.

Prisotni navijači sicer niso bili deležni posebno zanimivega nogometa. Domača ekipa je čez celotno srečanje igrala precej živčno igro, katero so gostujoči igralci izkoristili v svoj prid, čeprav tudi slednji niso bili posebno sproščeni, a so bili bistveno natančnejši. Ekipi sta skorajda celoten prvi polčas igrali med obema kazenskima prostoroma, glavnina zadetkov pa je padla v drugem delu.

In če smo zapisali, da sta ekipi skorajda celoten prvi polčas odigrali brez zadetkov -prvi je padel v 40. minuti, prispevali pa so ga gosti. Marko Kiralj je bil tisti, ki je gostujočo ekipo popeljal v minimalno vodstvo, kar je bil tudi rezultat prvega polčasa. V drugem delu so na igrišču vidneje prevladovali Čentibčani, domači pa nekako niso bili pravi, z obeh strani pa so prisotni gledalci vendarle lahko videli nekaj priložnosti.

Naslednji zadetek je padel šele v 80. minuti, rezultat je na 0:2 povišal Filip Herceg. In če so prisotni gledalci že mislili, morda upali, da bo omenjeni rezultat tudi končni rezultat srečanja, so se ušteli, saj je poslednji zadetek na srečanju bil dosežen v sodnikovem dodatku in sicer v 91. minuti. Za 0:3 je vnovič bil uspešen Marko Kiralj.

NK Graničar – Čentiba 0:3 (0:1)

Gledalcev: 90, sodniki: Gl. sodnik: Borovič Damjan, 1. pomočnik: Kovač Anton, 2. pomočnik: Pintarić Zlatko. Delegat: Kotnjek Jožef (Velika Polana)
Strelci: Čentiba: 0:1 Kiralj Marko (40′), 0:2 Herceg Filip (79′), 0:3 Kiralj Marko (91′).