Drugoligaši danes zaključujejo nogometni ples v aktualni sezoni, Nafti 1903 licenca za naslednjo sezono

Vikend, ki je pred nami, bo rezerviran za 30. in hkrati tudi zadnji krog državnega prvenstva v drugi slovenski nogometni ligi. Lendavska Nafta 1903 se bo tako ob 19.00 uri pomerila z Jadranom iz Dekanov, kar bo sicer osmo srečanje omenjenih ekip.
Danes doma proti Dekanom

Ta vikend igralci v drugi državni nogometni ligi zaključujejo letošnjo sezono. Eni uspešno, drugi nekoliko manj uspešno. Lendavska Nafta 1903 žal ni izpolnila pričakovanj navijačev in simpatizerjev, pa čeprav bi še pred kratkim lahko rekli, da je ta na dobri poti. Lendavska enajsterica se bo, v najboljšem primeru, morala zadovoljiti s petim mestom, danes ob 19.00 uri pa se bodo modro-beli pod lendavskimi griči pomerili proti ekipi z dna lestvice, z Jadranom iz Dekanov.

Ekipi se bosta danes pomerili osmič in kar se minulih srečanj tiče, je Nafta 1903 po večini bila boljši nasprotnik. Ekipi sta se na zadnje pomerili v 15. krogu v Dekanih in remizirali z 1:1. Prvi in edini zadetek v prvem polčasu so takrat dosegli prav Lendavčani. In kako Nafti 1903 kaže sicer? Lendavčani so izgubili zadnjih pet srečanj, kar se seveda pozna na prvenstveni lestvici, najbolj odmeven pa je bil tisti v Beltincih, v 29. krogu. Ali bo današnje srečanje obliž na rane minulega kroga, bomo seveda videli.

In če povzamemo, Nafta 1903 je dosegla dvanajstih zmag, osem remijev in kar devetih porazov.

Nafta 1903, pričakovano, uspešna pri licenciranju

Komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov je včeraj objavila rezultate licenčnega postopka za klube 2. SNL za sezono 2022/23. Petnajst (od šestnajstih) prosilcev za licenco je bilo uspešnih, med slednjimi je tudi lendavska Nafta 1903, ena prošnja pa je bila na prvi stopnji zavrnjena. Gre za nogometni klub Fužinar iz Raven na Koroškem.

Bo naslednja sezona za Nafto 1903 zadnja v drugi državni ligi?

Predvidoma v jeseni bomo v Lendavi svojemu namenu predali nogometno akademijo s kar tremi pripadajočimi igrišči. Kar nekaj politikov iz sosednje Madžarske, ki gradnjo v večini tudi financira, si je objekt v nastajanju že ogledalo. Glede na to, da bodo sedaj resnično izpolnjeni prav vsi pogoji za treninge visokega ranga, je pričakovati, da bo takšnemu objektu sledilo tudi igranje v prvi državni ligi. Nogometna društva, ki jih v večini poganja denar iz Madžarske, Osijek (Hrvaška), Sepsi (Romunija), DAC (Slovaška) in Bačka Topola (Srbija) v svojih državah igrajo v najvišjem rangu tekmovanja, edino Nafta 1903 nastopa v drugoligaški konkurenci. To bi se menda utegnilo spremeniti, saj naj bi klubu v ta namen bila zagotovljena dodatna finančna in kadrovska pošiljka.