Ostalo

DOŠ II Lendava vas vabi, da donirate za projekt Mirno morje

Mirno morje je najuspešnejši socialno-pedagoški projekt v Evropi za otroke in mladostnike iz socialno ogroženih okolij, otroških in mladostnih domov ter ustanov za otroke z motnjami v telesnem in duševnem razvoju. V projekt je vključena tudi Dvojezična osnovna šola II iz Lendave, katere zaposleni vas vabijo k donacijam za potrebe projekta.
“Učenci naše šole so se v lanskem letu udeležili projekta Mirno morje, ki vsako leto poteka v okviru Humanitarnega socialnega zavoda Mirno Morje Slovenija. Za naše učence je bila to edinstvena izkušnja, saj jim je življenje na jadrnici omogočilo intenzivno socialno učenje ter nudilo možnost za pridobitev za življenje pomembnih izkušenj ter znanj. Učencem bi tudi v tem šolskem letu želeli ponovno omogočiti to edinstveno izkušnjo, zato vas vabimo, da nam z donacijami pomagate pri uresničitvi tega,” so zapisali pri DOŠ II Lendava.

Življenje na jadrnici omogoča intenzivno socialno učenje ter nudi možnost za pridobivanje novih in drugačnih, a za življenje pomembnih izkušenj ter znanj. Morje, jadrnica in posadka zahtevajo medsebojno skrb, upoštevanje in spoštovanje. Takšen način preživljanja časa nudi mladim možnost učenja, prevzemanja odgovornosti zase in za druge, timskega delovanja, socialnih veščin, reševanja konfliktov na ustrezen način, obvladanja strahu/skrbi in izražanja zdrave tekmovalnosti.

Zgodovina projekta

Christian Winkler iz Spodnje Avstrije (prvi predsednik društva) je ob izbruhu vojne v državah bivše Jugoslavije prvi pomislil na to, da bi otroke iz držav na vojnem območju združil na isti jadrnici in z njimi zaplul pod motom “skupaj v istem čolnu.” Da bi se tako znebili predsodkov in se naučili strpnosti. Takrat so se na pot podale tri jadrnice s 17 otroki.

Prostovoljni prispevek lahko nakažete na TRR DOŠ II Lendava: SI56 01100-6008371996

Za dodatne informacije se lahko obrnete na vodstvo šole: ravnatelj@dos2-lendava.si

“Zahvaljujemo se za vašo dobrodelnost in posluh do otrok s posebnimi potrebami,” so zaključili pri DOŠ II Lendava