Ostalo

Četrto srečanje turističnih deležnikov Pomurja se je tokrat odvilo v Lendavi

V Thermal Resortu Lendava je pred dnevi potekalo 4. srečanje turističnih deležnikov Pomurja. Na srečanju so z udeleženci pregledali izvedene aktivnosti, ki so jih predhodno dogovorili za organiziranje in vzpostavljanje turističnih destinacij v Pomurju.
Na srečanju so z udeleženci pregledali izvedene aktivnosti, ki so jih predhodno dogovorili za organiziranje in vzpostavljanje turističnih destinacij v Pomurju. Predstavili so različne modele kartic za goste, ki bi jih lahko uvedli na celotni destinaciji Pomurja, in nadaljevanju je stekel pogovor o različnih praksah in izkušnjah. Seznanili so se s stanjem projekta za vodilne destinacije 2023 in projektom Nacionalnega informacijskega središča, ki ga izvaja Slovenska turistična destinacija.

Tokratni gostitelj, Thermal Resort Lendava, nam je prisotnim ponudbo s prenovljenim hotelom in prisotne pogostil z bogračem. “V skladu z nacionalno strategijo razvoja turizma 2022-2028 se na novo vzpostavlja organiziranost slovenskega turizma na vseh nivojih. Proces oblikovanja perspektivnih in vodilnih destinacij, ki poteka na mikro nivoju, je v Pomurju v polnem teku.  Z namenom, da bomo čim boljše in učinkovito organiziramo, se deležniki v turizmu redno srečujemo,” so zapisali.

Takšna srečanja so pomembna za pomurski turizem, saj lahko skupaj in povezani zasnujejo model destinacijske organiziranosti ter ga optimizirajo za potrebe učinkovite promocije in trajnostnega razvoja destinacij.