Sveže

Dom starejših Lendava: Prepoznali nove okužbe s koronavirusom

Iz Doma starejših Lendava so javnost obvestili, da so v omenjeni ustanovi prepoznali nove okužbe s koronavirusom. Kot so še zapisali, so obiski dovoljeni le v centralnem delu Doma starejših, v omenjeni del objekta pa lahko vstopita naenkrat največ dve zdravi osebi, ki pa sta seveda primorani izpolnjevati pogoj PCT.
V Domu starejših Lendava se soočajo z novimi okužbami s koronavirusom med varovanci (pri stanovalcih malega doma, ki bivajo v gospodinjski skupnosti), po naših informacijah se je nekaj okužb pojavilo tudi med zaposlenimi. Kot so zapisali, so se na razmere pripravili in se hitro odzvali. “V skrbi za naše stanovalce aktivno sodelujemo z epidemiologi in s koordinatorji za področje zdravstvene nege in oskrbe v socialnovarstvenih zavodih, ki so nam v veliko pomoč,” je moč prebrati v obvestilu javnosti. V Domu starejših so tako vzpostavili dve coni, sivo in rdečo, v slednjih pa obiski niso dovoljeni.

“S stanovalci in svojci smo takoj po prepoznani okužbi vzpostavili stik in jih o spremembi tudi individualno obvestili. Svojci bodo tudi v skladu s pooblastili obveščeni o morebitnih spremembah zdravstvenega stanja naših stanovalcev. Za stanovalce je dobro poskrbljeno in se počutijo dobro,” so poudarili. Dom starejših seveda ni zaprt, obiski so dovoljeni v centralnem delu ustanove in so omejeni na dve zdravi osebi ob izpolnjevanju pogoja PCT. Po naših podatkih naj bi okužba bila potrjena pri najmanj 12 stanovalcih. V Domu starejših Lendava je precepljenost 93-odstotna (ustanova ima 174 oskrbovancev).

Kot je znano, so se okužile osebe, ki v preteklosti bolezni niso prebolele. Kot pravijo, imajo stanje pod nadzorom in zapletov ne pričakujejo. Po spletu, predvsem po družbenih omrežjih so se pojavile informacije, da je ustanova zaprta, a informacija ni resnična. Že sicer pa se na območju Občine Lendava že dlje časa soočamo s porastom okužb, glede na covid sledilnik pa imamo 225-odstotoni tedenski porast okužb.