Ostalo

Speedway team Lendava: Po vozniku spidveja Maticu Ivačiču, sezono zelo uspešno zaključil tudi Aleš Senekovič (superbike)

Po izjemnem uspehu Matica Ivačiča, ki je v letošnji sezoni za Speedway team Lendava osvojil naslov državnega prvaka v spidveju, vam tokrat serviramo še eno odlično novico! Lendavčan Aleš Senekovič je namreč minuli vikend postal podprvak Slovenije v razredu Superbike. “Lendavski metek” je, kot so ga poimenovali pri Speedway teamu Lendava, sicer izpustil eno od dirk, a je kljub temu dosegel fantastičen uspeh, s katerim bo seveda zapisan v zgodovino lendavskega in prekmurskega motošporta, saj takšnega rezultata v tej kategoriji ni uspelo doseči še nikomur.
Na dirkališču Pannonia Ring na Madžarskem se je minuli vikend odvila četrta dirka državnega prvenstva v cestno hitrostnem motociklizmu. Dirka je minila v znamenju ostrega vetra in relativno nizkih temperatur zraka, ki so se odražale tudi na asfaltu, a to zavzetih tekmovalcev ni ustavilo. Dirkališče je tako vnovič gostilo izjemno zanimive dirke, med vozniki pa je bil tudi Lendavčan Aleš Senekovič, katerega je prišlo bodrit kar nekaj podpornikov iz naših krajev. Ti so poskrbeli za vihtenje zastav in glasno navijanje, kar se je na koncu odrazilo na odličnem rezultatu.

Na Pannonia Ringu so se tako za najvišja mesta borili štirje. Marko Bolko (AMD Trebnje), Aleš Brzin (MK team Fortuna), Aleš Senekovič (ŠD ST Lendava) in Nejc Dežman (Društvo 2n’Race). Zadnji je sicer zaradi težav s kombinezonom izpustil formacijski krog, a se je kasneje uspešno, kljub oteženi situaciji, vendarle podal na stezo. Omenjeni so na dirkališču prikazali pravo poslastico za ljubitelje moto športa, izjemno pa se je potrudil tudi Lendavčan, ki je naposled osvojil več kot odlično drugo mesto. Zoper start slednjega je sicer bila podana pritožba, ta je bila obravnavana in rešena Alešu v prid. Start pa je bil namreč označen za več kot odličnega.

Marko Bolko (AMD Trebnje) je s prepričljivo zmago že pred zadnjo dirko sezone vknjižil dovolj točk, da se je lahko vnovič veselil naslova državnega prvaka, za drugo mesto pa sta se na dirkališču borila oba Aleša – Brzin in Senekovič. Lendavčan je dirko vzel zelo resno in svojemu soimenjaku ni dovolil presenečenj. Brzin je tako ciljno črto prečkal na tretjem mestu. Dežman je bil četrti. Senekovič je v sezoni izpustil prvo dirko za državno prvenstvo na Slovaškem in v kolikor bi se slednji dirke udeležil, bi borba zagotovo šla bolj na nož. Morda tudi odločena v prid Lendavčana.