Ostalo

Dom starejših Lendava: Preventivno uvedli ukrepe za zajezitev in preprečevanje širjenja covida-19

V Domu starejših Lendava ter v hotelu Izvir Medico v Radencih, kjer prebiva večji del stanovalcev Doma starejših Lendava, ki so tja bili preseljeni zaradi sanacijskih del v matični stavbi v Lendavi, so vnovič uvedli ukrepe za zajezitev in preprečevanje širjenja Covida-19.
Ker starejša populacija spada med bolj tvegano, kar se okužb z virusom Covid-19 tiče, so v Domu starejših Lendava ter v hotelu Izvir Medico v Radencih preventivno uvedli ukrepe za zajezitev in preprečevanje širjenja Covida-19. “Da bi v čim večji meri zaščitili stanovalce, sebe in svojo družino, ter zmanjšali tveganje za prenos virusa COVID-19, vas v skladu z aktualnimi epidemiološkimi razmerami v Republiki Sloveniji in priporočili Ministrstva za zdravje obveščamo, da v Domu starejših v Lendavi in Radencih sprejemamo ukrepe za zajezitev in obvladovanje okužb,” so sporočili iz Doma starejših Lendava.

V domu starejših Lendava tako že nekaj dni uporabljajo zaščitne maske tipa IIR (oziroma maske z višjo stopnjo zaščite glede na predvidene aktivnosti) za vse zaposlene in obiskovalce uporabnikov, ki prihajajo neposredno v stik z uporabniki, dosledno skrbijo za higieno in razkuževanje rok, redno prezračujejo prostore, pri čemer so tudi pozorni na morebitno pregrevanje prostorov, redno čistijo in razkužujejo površine, ki se jih pogosteje dotikajo (kljuke, držala, ročke), vzdržujejo fizično razdaljo, kjer je to mogoče, zaželeno je, da pri stanovalcih nista prisotna več kot dva zdrava obiskovalca sočasno, obiskovalcem priporočajo izvedbo obiska na prostem v kolikor to dopuščajo vremenski in temperaturni pogoji, seveda pa obisk v primeru tveganega stika z COVID-19 pozitivno osebo odsvetujejo.

“Naprošamo vas, da priporočene ukrepe dosledno upoštevate in tako pomagate varovati svoje in zdravje nam in vam dragih stanovalcev v Domu starejših v Lendavi in v Radencih,” so še sporočili iz Doma starejših Lendava. V Domu je sicer povprečna starost stanovalcev 81 let, starostna struktura pa kaže na to, da je največji delež stanovalcev starih med 80 in 90 let. V jesenskem valu covida-19 so v Domu sicer zabeležili, da je z dvema odmerkoma bilo cepljenih več kot 93 odstotkov oskrbovancev, v zadnjem valu pa so okužbe zaznavali pri osebah, ki večinoma predhodno niso prebolele covida.