Sveže

Bo v prihajajočem 14. krogu 2. SNL Nafti 1903 uspelo priplezati iz brezna?

Prihajajočo soboto se bo v lendavskem športnem parku odvilo srečanje 14. kroga druge državne lige, med ekipama Nafte 1903 in Krke. Bo na jutrišnjem srečanju modro-belim le uspelo priplezati iz brezna?
Stanje na prvenstveni lestvici še zdaleč ni takšno, kot bi si ga ljubitelji lendavskega nogometa želeli. Nafta 1903 se po nekaj zaporednih slabih predstavah nahaja na nehvaležnem sedmem mestu prvenstvene razpredelnice, v goste pa tokrat prihajajo Krčani, ki ne bodo dopuščali napak. Nasprotnik na lendavsko zelenico prihaja z nekoliko boljšim izhodiščem, a le s točko več, kar bi modro-beli morali obvezno unovčiti.

Prvi poraz na domačem terenu minuli vikend je sicer sodu izbil dno. Trener Franc Fridl je nemudoma po srečanju odstopil z mesta trenerja, a si je po posvetu z vodstvom kluba premislil in bo modro-bele vodil tudi na jutrišnjem zanimivem srečanju. Novomeščani so z uspešnimi predstavami splezali do mest tik pod vrhom lestvice, nalet Dolenjcev, ki so nanizali štiri zaporedne zmage, pa so z remijem zaustavili šele Dobljani.

Spomnimo: Lanska spopada sta ponudila le en gol, zmage pa so se veselili Lendavčani. Glede na to, da bo ekipa Nafte 1903 igrala na domačem terenu, bi zmaga v slačilnico vsekakor prinesla nekoliko več veselja in optimizma. Kot glavni sodnik bo na jutrišnjem srečanju nastopil Bojan Tkalčič, ob bokih pa mu bosta pomagala Tadej Friš in Marcel Lahovič. Delegat na srečanju bo Viktor Hotko.