Ostalo

Mladi upi Nafte 1903 v minulih dveh krogih z odličnim izkupičkom

Tako kadeti kakor tudi mladinci so v minulih dveh krogih dosegli pomembne zmage. To daje vedeti, da je mladinski pogon pod lendavskimi goricami vse kvalitetnejši, kar se, jasno, odraža tudi pri rezultatih. Poglejmo podrobneje …
Kadeti

Minula 12. in 13. krog drugoligaškega kadetskega prvenstva -vzhod, sta se odvijala najprej v Jarenini in za tem v Lendavi. Tisti v Jarenini je bil za kadetsko ekipo iz Lendave nekoliko manj ugoden kot tisti v Lendavi, saj so mladi Lendavčani tam izgubili z 0:2. Oba zadetka sta padla v prvem polčasu. Za 0:1 je v 15. minuti srečanja zadel Nal Dolenc, za 2:0 pa v 36. minuti Aljaž Košti.

Bistveno boljše so se kadeti zadnji oktobrski dan odrezali v Lendavi, ko je na zelenici lendavskega stadiona gostovala ekipa iz Dravograda. Mladi Lendavčani so na domačem terenu prikazali izjemno dobro igro, saj so goste, ki med drugim veljajo za najboljše moštvo v ligi, ugnali s kar 4:1. Dva zadetka sta padla v prvem in kar trije v drugem polčasu.

Zadetek za 1:0 je v 34. minuti prispeval Kevin Nedeljko, le tri minute kasneje pa je za višanje vodstva domačih na 2:0 poskrbel Blaž Maučec. V 50. minuti srečanja je za rezultat 3:0 poskrbel Josip Žganec, pri gostih pa je Klemen Kozjak v 65. minuti bil tisti, ki je zadel za 3:1. Končni zadetek na srečanju je padel v 76. minuti, katerega pa je prispeval Dominik Toplek in s tem postavil rezultat srečanja 4:1.

VIDEO: Zadetek za 2:0

VIDEO: Zadetek za 3:0

Kadeti Nafte 1903 se trenutno nahajajo na sredini prvenstvene razpredelnice, torej na petem mestu. Naslednje srečanje bodo Lendavčani odigrali v Brežicah in sicer prihajajočo nedeljo ob 12.00 uri.

Mladinci

Če so kadeti v Jarenini izgubili, pa so bistveno boljši bili njihovi starejši kolegi, mladinci. Nogometaši U-19 so namreč Jarenince v 12. krogu 2. mladinske lige -vzhod ugnali s kar 1:6, njihov trener Vladimir Šooš pa je bil ob tem upravičeno zadovoljen. Zadetki so potekali nekako takole: 0:1 Sašo Pavšič (3. min), 0:2 Dominik Drk (45. min), 0:3 Sašo Pavšič (46. min / 11m), 0:4 Leonardo Bistrović (60. min), 0:5 Karlo Zrna (65. min), 0:6 Mateo Šupljika (85. min) in 1:6 Žiga Celcer (87. min).

So pa mladinci Nafte 1903 bili uspešni tudi na domačem terenu. V 13. krogu 2. mladinske lige -vzhod so na domačem terenu tako kot njihovi mlajši kolegi, gostili ekipo iz Dravograda. Pred okrog 40 gledalci so gostom mrežo zatresli trikrat, prvi zadetek pa je na zelenici v Lendavi padel že v prvi minuti srečanja. Gostujočega vratarja je kot prvi premagal Karlo Zrna, za 2:0 je v 38. minuti zadel Leonardo Bistrović, v 55. minuti pa je končni rezultat (3:0) dosegel Žiga Zelko.

VIDEO: Zadetek za 1:0

Mladinci Nafte 1903 se po odigranem 13. krogu nahajajo na 4. mestu prvenstvene razpredelnice, v prihajajočem krogu, ki se bo odvilo v nedeljo ob 14.00 uri, pa se bodo v gosteh pomerili proti Brežicam.