Ostalo

Banuta: Kdo na tamkajšnjem jezeru nastavlja ostro kovino?

Nekateri ribiči, člani Ribiške družine Lendava poročajo o ostri oz. naostreni kovini, ki se je v preteklih nekaj dneh znašla ob jezeru v Banuti, ki je sicer priljubljena točka ribičev predvsem zaradi narave in ustreznega dostopa. Ta je nekaterim že povzročila materialno škodo.
Predvsem ribiči, člani Ribiške družine Lendava so že nekaj dni razočarani in tudi zaskrbljeni nad početjem nekaterih posameznikov, ki s svojimi dejavnostmi natančneje nameščanjem ostre kovine ne povzročajo zgolj materialne škode predvsem na pnevmatikah, temveč tudi ogrožajo sprehajalce, kolesarje in druge, ki v naravi preživljajo svoj prosti čas. Nekateri člani Ribiške družine Lendava so pred nekaj dnevi s fotografijami ovekovečili obisk jezera v Banuti, ki jih bo drago stal. K sreči so poročali “le” o preluknjanih pnevmatikah, do telesnih poškodb pa k sreči (zaenkrat) ni prišlo.

Je v ozadju spor ribičev za ribolovna mesta?

“To je vsesplošen problem na tem lendavskem območju. Nekateri si začnejo lastiti neke pozicije, tu sem jaz, to je moje mesto, tu je moja klop oz. kar koli drugega. Takšne stvari stvari bi bilo potrebno najprej prepovedat in sankcionirat,” je en izmed komentarjev. Spet drugi sum, da bi lahko šlo za spore ribičev zaradi mest, potrjujejo: “Takšne stvari so se dogajale že lansko leto. To domnevno počnejo starejši ribiči, ki jih moti, da tja pričnejo zahajat mlajši ribiči, ki izvajajo predvsem športni ribolov po načinu ujemi in spusti. Veliko je novih članov ter turistov in kaj takega se ne bi smelo dogajat.”

“To se je dogajalo že lani. Policiji je bilo javljeno. Vse kar se je naredilo je bilo, da so pristojni na oglasno desko dali obvestilo, na poti do oglasne deske pa verjetno pokasiraš kakšen žebelj,” se glasi naslednji komentar na spletnem priljubljenem socialnem omrežju Facebook. Nekateri predlagajo namestitev kamer, spet drugi javni linč. Takšni predmeti naj bi bili že lansko leto nastavljeni na več mestih, a vsi so nekako skupnega mnenja, da previdnost ne bo odveč.

Gre za povzročitev splošne nevarnosti

A ta zadeva ni tako nedolžna kot mnogi morda mislijo, saj policija takšne dejavnosti obravnava z vso resnostjo. Če bi kdorkoli od obiskovalcev v prihodnje opazil še kakšen tak primer, naj o tem takoj obvesti policijo, saj gre za povzročitev splošne nevarnosti, kar je kaznivo dejanje.