Ostalo

30 let podjetja Saubermacher Komunala

Podjetje Saubermacher – Komunala letošnjega aprila praznuje 30 let poslovanja. Začetki zbiranja odpadkov segajo v leto 1991, ko so začeli z zbiranjem odpadkov v Murski Soboti, ki so ji hitro sledila še ostala naselja in krajevne skupnosti, danes samostojne občine. Do leta 2012 so tako zbirali odpadke v 12 prekmurskih občinah, ki se jim je nato pridružilo še 5 občin Upravne enote Lendava.
“Način zbiranja in ravnanja z odpadki se je v 30 letih spreminjal, modernizirala se je oprema za zbiranje, vozila za odvoz odpadkov so postajala okolju prijaznejša, uvajali smo nove storitve in si prizadevali, da bi čim več frakcij odpadkov prevzeli čim bližje povzročiteljem, vse z namenom, da bi skupaj povečali delež ločeno zbranih odpadkov in bi na odlagališču res končali le tisti odpadki, ki jih ni možno ponovno uporabiti. Hvaležni smo, da nam skupaj s pomočjo občanov in doslednim ločevanjem odpadkov uspeva. Zagotovo je to tudi rezultat aktivnega dela z mladimi, ki je že od naših začetkov vpeto v poslovanje,” so zapisali pri podjetju Saubermacher Komunala.

Kot so še zapisali pri omenjenem podjetju, so skozi tridesetletno obdobje skušali vedno biti v koraku s časom in svojim uporabnikom nuditi prijazne in kakovostne storitve, kar v zadnjih letih vključuje tudi številne projekte na področju digitalizacije, med katerimi je zadnja pridobitev mobilna aplikacija Saubermacher – Komunala, ki je luč sveta ugledala pred letošnjim jubilejem. “30 let je pomembna prelomnica, ki pa je žal zaradi zdravstvene situacije, povezane z epidemijo koronavirusa, ne moremo obeležiti z dogodki za širšo javnost kot v preteklosti, zato smo temu jubileju namenili več prostora na naši spletni strani.”